5 saveta da vaše cipele mirišu lepo

Vaše cipele mogu mirisati lepo! 

Neprijatan miris koji se oseća kada skinete svoje cipele može zaista da bude neugodan. Međutim, postoje jednostavni načini da ga se oslobodite. 

Soda bikarbona

Neizostavna soda bikarbona, koju svako od nas ima u svojoj kuhinji je veoma korisna, pogotovo kada je u pitanju čišćenje. Ona uklanja mrlje i fleke, apsorbuje vlažne i neprijatne mirise. Samo dodajte 1 kašičicu sode bikarbone u svaku cipelu i ostavite je preko noći. Vaše cipele će mirisati kao nove sutradan.

Narandža, limun i grejpfrut

Ne bacajte koru narandže, limuna i grejpfruta, jer ona može da učni vaše cipele mirišljavim. Stavite malo kore u cipelama i ostavite koru preko noći. Vaše cipele će mirisati sveže ujutru.

Bebi puder

Puder za bebe apsorbuje vlagu i smanjuje neprijatne mirise. Postoje dva načina na koje možete koristiti puder za bebe u prahu da uklonite neprijatan miris koji dolazi iz vaših cipela. Stavite malo bebi pudera u obe cipele i ostavite ga preko noći ili samo stavite malo pudera u svoje cipele pre nego što ih obujete. Bebi puder u prahu će smanjiti znojenje i ukloniti neprijatan miris.

Lavanda i žalfija

Ove dve biljke će vam pomoći da eliminišete loše mirise i učiniće da cipele mirišu lepo i sveže. Samo stavite nekoliko listića žalfije i lavande i ostavite ih u svojim cipelama preko noći.

Saznajte šta uzrokuje loš miris u cipelama

Znojenje je glavni razlog zašto cipele neprijatno mirišu. Mora da ste primetili da sve vaše cipele mirišu drugačije i da zavisi od materijala cipele, kao i kvaliteta jastučića u cipelama. Nizak kvalitet uložaka za cipele apsorbuje znoj i vaše noge i cipele imaju neprijatan miris. Ako primetite da neprijatan miris dolazi iz vaših cipela ili patika, pored ovih saveta predlažemo da izaberete uloške koji su anti-bakterijski.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group