6 stvari koje treba što pre da izbacite iz ormara

Da li je vaš ormar pun stvari, ali samo polovinu (ili manje!) od toga koristite?

Možda je vaša garderoba kao metafora za vaš život - ima puno stvari, a ne mnogo korisnih. Kad biste samo mogli da pretvorite neiskorišćene stvari u nešto vredno i korisno. Ako je tako, verovatno zaista morate da očistite svoj ormar. Iznenadićete se koliko vam čišćenje garderobera pomaže da pojednostavite svoj život i fokusirate se na najvažnije stvari u životu.

Možda je vaš ormar prilično dobro organizovan, ali želite da budete bolji. Pokušavate da raščistite stvari jednom godišnje, ali niste sigurni šta treba da zadržite, a šta treba da bacite. Ako ste u bilo kojoj od tih pozicija, nastavite da čitate i u nastavku otkrijte odlične savete i trikove o čišćenju svog ormara. Ovde ćete dobiti dobru ideju o tome šta treba da ostane, šta treba da ode i šta možete da uradite sa stvarima koje ne želite da zadržite.

1. Stvari koje čuvate samo zbog sentimentalne vrednosti, ali ih više ne nosite

U potpunosti vas razumemo, ali upravo ta dukserica koju ste stalno nosili na fakultetu - iako ima fleke i rupe za koju mislite da je se nikada nećete rešiti mora da leti iz ormana. Nečemu što uopšte ne nosite nije mesto u ormanu.

Kada je reč o sentimentalnim stvarima, imate dve opcije: da je slikate, da se podsetite šta vam je značila i da nastavite dalje. Ovo je dobro i za neke veće stvari, kao što je haljina sa mature. I dalje imate sećanja i slike u njoj, a bićete zahvalni kada napravite višak prostora u vašem ormanu. Ako nešto zaista želite da zadržite, možete i da ga stavite u neku kutiju sa svim suvenirima i stvarima koje vam znače ili smislite neki kreativniji način da je pokažete svima. Okačite ga? Napravite jorgan od toga? Tako će vam sećanja i dalje biti ispred vas, a orman će biti čist.

2. Stvari koje vam nikada neće stajati dobro

Ne mislimo na odeću koja vam je malo tesna ili na stvari koje biste mogli da obučete ako smršate par kilograma. Mislimo na odeću koju držite okačenu u ormanu već nekoliko godina, za koje bi vam trebalo potpuno novo telo da biste je nosile. Rešiti se starih stvari su deo pravljenja mira sa osobom koja ste sada. A ako uspete da napravite veliku promenu na sebi, kupovina nove odeće je veliki deo zabave!

3. Odeća koja je odlična i lepa, ali je nikada ne nosite jer vam pravi probleme

Ovo se odnosi na odeću koja vam lepo stoji, ali koja se mora iskombinovati sa posebnom odećom ili se mora previše voditi računa o njoj. Kao na primer, majica koja uvek mora da bude ispeglana (a lako se gužva) i uvučena u određeni par pantalona, koje ne izgledaju nikada čisto jer se moraju nositi na hemijsko čišćenje. Koji god da je razlog - vi tu odeću ne nosite. Zato samo zauzima višak prostora u vašem ormanu; rešite ih se, dajte je nekome drugom, ko će znati šta i kako sa tom odećom.

4. Stvari za koje bi ispala skuplja popravka, nego da se kupi nova

Ako popravka štikli na sandalama košta isto koliko i novi par sandala koje vam se sviđaju - izbacite ih.

5. Stvari koje mnogo volite, ali ih više ne nosite

Moda je promenljiva, a bogami i mi smo. Koliko god da se menjamo, uvek ćemo imati par komada odeće koju smo nekada stalno nosili, a sada više ne jer nam se stil promenio ili jednostavno imamo više novih stvari koje nam se takođe mnogo sviđaju. Ako vam se ikada desi, da ih vidite u ormanu kako vas „gledaju“ i naprosto vas mole da ih obučete, setite se da odeća nema emocije i da je bolje da je date nekome ko će ih nositi, nego da skuplja prašinu na dnu ormana.

6. Praktično sve što ne nosite

Osećate li šablon ovde? Sve što ne nosite, iz bilo kakvog razloga, reprezentuje uzaludno zauzet prostor u ormanu i verovatno i krivicu što ih ne nosite. Zato postoji rešenje - rešite se takve odeće, dajte je nekome ko će je ceniti i nositi, a vi počnite da uživate u novom svetlu sređenog ormana, ali i uma.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group