5 trikova za lako čišćenje mikrotalasne i rerne

Evo nekoliko saveta za čišćenje koji će vam pomoći da uklonite prljavštinu i masnoću iz rerne i mikrotalasne.

Pomešajte sodu bikarbonu sa vodom i napravite pastu, a zatim primenite pastu na masnoću u rerni. Pustite je da odstoji oko 5-6 minuta, a zatim obrišite vlažnim sunđerom i papirom.

Dok kuvate nešto u rerni, naročito ako pržite meso, pospite običnu so po rerni pre nego što počnete sa pečenjem. Prilikom čišćenja, masnoća koja se izliva iz posude će se transformisati i lako ćete ukloniti gomilu pepela.

Samo zagrejte masni tiganj i dodajte deterdžent za veš preko njega. Pokrijte ga mokrim papirnim ubrusima i pustite da odstoji oko 15 minuta. Zatim uklonite ubruse i skinite masnoću.

Rešetku iz rerne stavite u veliku plastičnu kesu za đubre. Dodajte u kesi ⅓ šolja deterdženta za sudove, 1 čašu belog sirćeta i toplu vodu kojom ćete skoro napuniti kesu. Zatim napunite kadu toplom vodom i stavite kesu u kadu. Ostavite je tamo jedan sat. Uklonite stalak iz kese nakon sat vremena, isperite toplom vodom i obrišite suvom krpom.

Najlakši način da očistite masne zidove mikrotalasne pećnice je da napunite vatrostalnu staklenu posudu vodom. Uključite mikrotalasnu na najjaču temperaturu na oko 2 minuta, ne otvarajte vrata mikrotalasne još 2 minuta, a zatim je obrišite mekom krpom. Para će vam pomoći da lako uklonite masnoću sa zidova pećnice.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group