5 pametnih saveta koji će vam pomoći da obezbedite odgovarajuću toplinu u svom domu

Rešenja za stvaranje prave udobnosti u domu čak i u najhladnijim danima...

Zimi je važno opremiti enterijere našeg doma na osnovu specifičnih pravila praktičnosti i kućnog komfora. Energetski faktor igra odlučujuću ulogu u ovom specifičnom procesu pripreme za najhladniju sezonu. Dobro je kretati se pametnim koracima, ne dozvoliti da zimski mraz pretvori našu kuću u hladno sklonište. U ovo vreme se dan i noć prilično brzo smenjuju, pa se treba organizovati za pad temperature, ali posebno obraćajući pažnju na energetsku efikasnost.

Preporučujemo 5 ekonomičnih rešenja, kako biste obezbedili odgovarajuću toplinu u svom domu.

Promenite položaj nameštaja

Korisno je pratiti tok toplotne energije. Zbog toga možete promeniti položaj svog nameštaja, tražeći idealna mesta. Osećaćete se toplije ako ih postavite blizu toplijih delova kuće, bliže unutrašnjosti kuće i dalje od hladnijih spoljašnjih zidova. Pogodno mesto je ono koje prima mnogo prirodne svetlosti i toplote od sunca.

Uživajte u prirodnom svetlu

Pustite sunce u toku dana. Kada sunčeva svetlost uđe u vaš dom, to je uglavnom UV zračenje, koje lako prolazi kroz staklo. Čim dođe u kontakt sa predmetom, pretvara se u toplotnu energiju. Da biste iskoristili svu tu difuznu energiju i dobili dodatnu toplinu, otvorite roletne i zavese tokom dana i pustite da vas ta prirodna toplota preplavi.

Koristite teške zavese na prozorima

Činjenica je da do 40% toplote koja izlazi iz vašeg doma na nižim temperaturama je isključivo zbog nepokrivanja prozora. Ulaganjem u teške zavese, možete osigurati da vaši prozori imaju dodatnu izolaciju, sprečavajući toplotu da pobegne iz vašeg doma.

Postavite tepihe

Neophodno je ući i u proces izolacije poda. Dodavanjem prostirki, osim praktičnog dela i obezbeđivanjem željene tople atmosfere, možete stvoriti idealno prijatno raspoloženje.

Izaberite toplu ćebad

Plišano ili pleteno ćebe je pravi izbor za miran san u kombinaciji sa prijatnim raspoloženjem. Možete odabrati ćebe koje se savršeno uklapa u estetski identitet dnevne ili spavaće sobe, dobijajući istovremeno, odgovarajuću toplinu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group