5 kreativnih ideja za dobru organizaciju doma

Ako vam se čini da vaš dom izgleda stalno neuredno, onda imate problem sa organizacijom.

Verovatno imate previše stvari ili nemate mesta da ih sklonite negde. Mnoge kuće nemaju odgovarajuća sredstva za dobru organizaciju i vrlo često morate da budete kreativni kako bi pronašli način da uklopite stvari u vaš životni prostor.

Počnite tako što ćete obići svaki deo kuće. Kakvu vrstu predmeta imate na podovima ili komodama; da li imate okačene stvari o naslon stolice ili preko stolova? Možda imate organizovani haos, ali on vam zauzima dosta prostora koji može biti iskorišćen za druge, dosta bitnije stvari.

Želite da stvorite „skladište“ koje ćete zapravo koristiti, pa zbog toga namerno napravite poseban sistem skladištenja. Od neočekivanog skladišta smeštenim u malim prostorima do pametnih inovativnih ideja, predstavljamo vam ovih pet ideja i saveta kako biste organizovali dom kako treba.

PROSTOR ISPOD KREVETA

Možda već koristite podnožje kreveta ili prostor ispod njega za čuvanje stvari, ali nepotpuno. Neki kreveti i uzglavlja kreveta imaju fioke ili police, ali ako vaš nema tako nešto - postoji dosta načina da ih napravite. Odložite sezonsku odeću, kao što je na primer glomazna zimska odeća ili stvari koje ne koristite toliko često, kao što su slike, spomenari i ostalo u fioke koje se nalaze ispod kreveta, kao što je ovaj na slici. Ako treba da kupite novi krevet, obavezno potražite neki sa fiokama jer će vam obezbediti dosta mesta za čuvanje.

PROSTOR ISPOD STEPENICA

Postoje dva različita načina da iskoristite prostor ispod stepenica: koristeći same stepenice kao funkcionalne fioke ili koristeći kutak i „čudan“ prostor koje one prave da biste napravili sopstveno malo skladište. Prva opcija vam može biti skupa, ali nudi veliki potencijal za odlaganje stvari.

KOMBINACIJE SA NAMEŠTAJEM

Ako imate malo prostora, onda je ovo prava stvar za vas. Pogledajte nameštaj koji ima više funkcija, bilo da da kauč koji se otvara ili stočić za kafu koji ima 2 nivoa.

NEISKORIŠĆENI ZIDOVI

Nema svaki dom ugrađena skladišta koja se otvaraju ključevima, što znači da ćete sami morati da ih napravite. Ako je prostor na podu ograničen, onda vam preostaje da „okupirate“ ceo zid (ili deo zida), kako biste stvorili police od poda do plafona. Za sve što vam treba da odložite imaćete dovoljno mesta na zidu, a na vama je da odlučite kakvu ćete vrstu polica napraviti ili kupiti.

ORMANI

Nemaju sve sobe ormane, pa čak i da imaju, nisu dizajnirani na efektan način. Ako je pod u vašoj sobi prekriven gomilicama veša, vreme je da razmislite kako da dobro opet organizujete vaš orman; bilo da treba da dodate još jednu policu i šipku za kačenje odeće ili da dodate još par fioka.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group