Enterijer - Saveti i ideje

Najveća greška pri pranju veša koju većina ljudi pravi

Čistoća je pola zdravlja, to smo naučili još kad smo bili deca.

U poslednjih 11 meseci to je zapravo sve o čemu razmišljamo i to je tema svakog razgovora. Čistoća kuće, garderobe, automobila, radnog mesta. Međutim ponekad, znali to ili ne činimo sebi, svojim ukućanima i životnoj sredini više štete nego koristi. Danas smo rešili da vam skrenemo pažnju na jednu od najčešćih grešaka koju možda i sami nesvesno pravite, a koju je vrlo lako ispraviti. U pitanju je pranje veša.

Po rečima stručnjaka za čišćenje, najčešća greška koju gotovo svaka druga savremena domaćica pravi pri pranju veša u veš mašini je ona vidu – prevelike količine deterdženta. Mogli biste da pomislite da je za čist i blistav veš potrebno više deterdženta, međutim to nije tačno. Previše deterdženta može da dovede do toga da veš ne bude dovoljno ispran, što može kod dece izazvati iritacije na koži. Takođe na tamnijoj odeći mogu se poznati tragovi deterdženta, što je još nezahvalnije u pogledu bele garderobe na kojoj se oni ne vide.

Osim toga, previše deterdženta može prouzrokovati kvar na vašoj veš mašini, upozoravaju stručnjaci. Ako želite da vaša odeća bude čista i savršeno bezbedna za nošenje, preskočite sipanje deterdženta do gornje granice u fioci mašine i izdvojite neko vreme da previše zaprljanu odeću tretirate ručno, pre nego što je ubacite u mašinu. Veća količina praška neće dovesti do toga da vaš veš bude blistaviji, belji i samim tim čistiji.

Takođe stručnjaci savetuju da osim deterdžentom vašu mašinu ne treba da opterećujete ni količinom veša. Da bi se veš oprao u mašini treba da bude dovoljno prostora za okretanje u bubnju, a velika količina veša oštećuje ležajeve mašine, čime smanjujete njen radni vek.

Ž.J.

Izvor: Pure Wow

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group