Enterijer - Feng šui

Osnovna načela Feng Šui principa za svaki dom

Susretali ste se verovatno tokom proteklih godina u velikoj meri sa pojmom Feng Šui.

Ali, da li ste ikad razumeli do kraja šta isti predstavlja? Ukratko rečeno: Feng Šui je drevna kineska disciplina koja proučava položaje objekata i način na koji isti utiču na energiju u kući. U nadi da ćemo vam pomoći da se oslobodite uticaja loše energije – odnosno lošeg chia, predstavljamo vam danas osnovna načela Feng Šui principa.

  • NIKAD NE POSTAVLJAJTE OGLEDALO NASUPROT ULAZNIH VRATA

Svaka dobra energija koja ulazi u vaš dom, radi to preko vašeg kućnog praga. Ako postavite ogledalo nasuprot njih, ta ista energija će već na ulasku biti odbijena.

  • NIKAD NE POSTAVLJAJTE SPAVAĆU SOBU NAD GARAŽOM

Garaže nose u sebi tešku, haotičnu energiju. A to je svakako poslednja stvar koju želite da osetite kad planirate da se odmorite i utonete u san.

  • TRETIRAJTE VAŠ ŠPORET KAO NAJVAŽNIJI POSED U VAŠEM DOMU

Šporet predstavlja proizvođača novca prema Feng Šui principu, privlači bogatstvo i izobilje. Pobrinite se da vaš šporet uvek bude savršeno čist i bez naslaga masnoće.

  • DRŽITE SVU ELEKTRONIKU VAN SPAVAĆE SOBE

Elektronika pokreće mozak, a to je ono što želimo da isključimo u spavaćoj sobi. Svi uređaji koji mogu ometati vaš san – od mobilnog telefona, preko laptopa, do televizora, treba da budu van spavaće sobe.

  • POBRINITE SE DA ULAZ U VAŠU KUĆU BUDE BESPREKORNO ČIST

Nered i prljavština se smatraju super-destruktivnim za kuću i ukućane. Naročito je nepoželjan nered oko vaših ulaznih vrata, jer po ulasku u kuću to prvo primetimo i to na nas ima najveći uticaj. Potražite način da uz pomoć pametnih mesta za odlaganje obuće i kaputa držite sve u hodniku u savršenom redu.

  • TRPEZARIJSKI STO UVEK MORA DA BUDE UREDAN

Trpezarije su mesta okupljanja cele porodice. One predstavljaju centralni deo kuće i zato moraju da budu uredne. Pobrinite se da uvek bude savršeno uredna, a vašoj deci pronađite drugo mesto za izradu domaćih zadataka, ujedno odvajajući i vaše zanatske aktivnosti od trpezarijskog stola.

  • OSLOBODITE SE POLOMLJENIH STVARI

Polomljene stvari u vašem domu asociraju na to da će se neki krah u istom uskoro dogoditi. Zato se pobrinite da sve polomljeno ili bacite ili po mogućstvu popravite. Polomljene stvari privlače negativnu energiju, predstavljaju patnju i nedostojnost.

Ž.J.

Izvor: Pure Wow

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group