Orhideja prema Feng šuiju: zdravlje i prosperitet

Orhideja je nežna biljka koja je poznata kao simbol ljubavi i romantike.

Prema Feng šuiju orhideja je cvet koji mora biti tretiran pažljivo i sa puno brige, jer ima sposobnost ne samo da pozitivno utiče na životnu sredinu, već i da apsorbuje energiju. Ne smete zanemariti ovu prelepu biljku ako želite da vaš dom bude pun sreće i prosperiteta.

Sve vrste cveća su izvor pozitivnih emocija. Cveće je u mogućnosti da poboljša raspoloženje, preuzme negativnu energiju i napuni kuću pozitivnom. Orhideje su oličenje spokojstva i unutrašnje harmonije. U Kini su simboli luksuza i elegancije. Kada planirate da unesete orhideju u svoj dom potrebno je razmotriti kakvu atmosferu želite u prostoriji i za koju prostoriju je namenjena.

Biljka je pogodnija za dnevnu sobu nego za kancelariju, gde ponekad ne postoji vreme za opuštanje. Posebnu pažnju treba posvetiti selekciji. Danas se u prodaji nalaze mnoge sorte orhideja, od kojih se svaka razlikuje ne samo po veličini pupoljaka, već i po boji. Bele i ružičaste orhideje su simbol smirenosti. Dok mirišete ove orhideje možete osetiti kako svi problemi nestaju i dolazi do unutrašnje harmonije.

Bela i ružičasta orhideja za zdravlje i prosperitetphoto: envato

Svetle nijanse orhideja ispunjavaju prostor vitalnom energijom i takvo cveće će pomoći da se suočite sa depresijom i apatijom. Tamno crvena orhideja će pomoći da se rešite apatije i lenjosti. Da bi se stvorila rafinirana atmosfera, ispunjena porodičnim harmonijom, poverenjem i ljubavi, treba koristiti crveno cveće.

Za orhideju morate pažljivo da izaberete lokaciju. Danas, orhideja više nije privilegija plemenitih i bogatih, biljku u potpunosti možete negovati kod kuće. Ali kako odabrati pravi cvet i gde je najbolje staviti, tako da može u potpunosti razviti sve svoje šarmantne osobine?

Vredno je podsetiti da biljka ne voli pomeranje. Dakle, mesto za saksiju sa orhidejom treba odmah odrediti, i ne treba je pomerati. Orhideje vole dobro osvetljenje, to jest, ne možete ih staviti u tamni ugao sobe, ali  ne voli ni jake sunčeve zrake. Pored velike količine svetlosti, biljku ne smete postaviti pored električnih uređaja, jer će brzo izgubiti svoju atraktivnost.

Spavaća soba nije idealno mesto za orhideju jer može izvući svu energiju iz vas dok spavate. Dakle prema mišljenju Feng šui učitelja, najbolja lokacija je zimska bašta ili veliki dnevni boravak. Naravno, jedan cvet u spavaćoj sobi neće mnogo naneti štetu, ali preporuke specijalista ne treba zanemariti.

Nežna ružičasta orhideja u blizini prozoraphoto: envato

Ako postavite orhideju na jugoistok, u stanju je da donese sreću i prosperitet. Ovaj položaj je pogodniji za kancelarije; Biljka koja se nalazi na jugozapadu može obnoviti dobre odnose, vratiti izgubljenu strast, uspostaviti harmoniju u porodici. U ovom slučaju, najbolje je odabrati sorte sa crvenim nijansama pupoljaka;

Istočna lokacija pomaže da se nosite sa raznim bolestima, da ojačate zdravlje, vratite odlično zdravlje i živost. Najbolje je izabrati bele i svetle nijanse orhideja. Prema Feng Šuiju, severna lokacija je odlična za poslovne ljude. Saksiju sa biljkama treba staviti u severni deo ormara, kako bi se karijera uspešno razvijala. Severozapadna lokacija pomaže u uspostavljanju odnosa sa svojim najbližima.

Orhideja može doneti harmoniju i sreću u vaš dom. Ova biljka je odlična za meditaciju: kada pogledate u nju možete osetiti priliv energije i harmoniju u sebi. Često se orhideja nalazi u manastirima i na molitvenim mestima.

Ukoliko želite da nekome poklonite orhideju morate obratiti pažnju na boju cveta. Za one koji su voljeni, jarko crvene su najpogodnije, a za rođake i prijatelje - roze, u boji jorgovana ili bele.

Ružičasta orhideja u lepoj pletenoj saksiji photo: envato

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group