Najbolje boje za venčanje prema Feng Šuiju

Sezona je venčanja, a mladenci prilikom planiranja veliku pažnju posvećuju odabiru pravih boja.

Prema feng šuiju cveće, ukrasi, svadbene pozivnice i drugi svadbeni dodaci bi trebalo da budu u istim bojama.

Jin i jang

Tradicija Feng šuija je u stvaranju harmonije kombinovanjem jina i janga. Boje se kombinuju tako što se jang boja kombinuje sa jin verzijom te boje. Na primer, crvena ide dobro sa svojom jin verzijom – ružičastom bojom. Ostale jang i jin verzije uključuju tamno plavu i svetlo plavu, tamno zelenu i svetlo zelenu, ljubičastu i svetliju nijansu - boju lavande.

Metalik boje

Prema feng šui-ju boje metala donose sreću i harmoniju. Metalne boje su bela, srebrna, plava i zlatna. Takođe, možete da kombinujete belu sa žutom, što znači nebo i zemlja. Kombinovanjem zlatne ili bele sa ljubičastom stvarate veliko bogatstvo energije.

Crvena i zelena

Ove boje su uglavnom povezane sa novogodišnjim praznicima i Božićem. Međutim, prema Feng šuiju kombinacija crvene i zelene boje donosi sreću i uspeh bračnom paru.

Crna i bela

Tradicionalna venčanja u crno-beloj boji imaju posebno značenje u Feng šui-ju. Bela je jang (muško), a crna je jin (žensko). To je kombinacija boja koja stvara muško – ženski sklad, ali i razlog zbog čega mlada nosi belu boju, a mladoženja crnu.

Loš izbor boja

Postoji nekoliko kombinacija boja za koje se smatra da donose nesreću na dan venčanja. Ne bi trebalo da kombinujete crvenu sa plavom, crne sa metalnim bojama, žutu sa zelenom ili plavom... Prema Feng šuiju zelena boja u kombinaciji sa svim metalnim bojama donosi lošu sreću.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group