Enterijer - Feng šui

Kako urediti savršenu trpezariju u skladu sa feng šuijem

Feng šui će vam takođe pomoći da uredite trpezariju u kojoj će se svaki član domaćinstva osećati radosno i smireno.

Pročitajte i saznajte kako treba da izgleda idealno mesto za jelo.  

Prilikom uređenja trpezarije prvenstveno treba da koristite dve boje: crvenu - koja će vama i vašoj porodici pružiti sreću i zlatnu - što će vam zauzvrat osigurati uspeh u materijalnoj sferi. Koristite ove boje ne samo pri bojenju zidova, već i pri odabiru nameštaja, stolnjaka ili dekora. Među važnim elementima koji u kuhinji ne treba da nedostaju su: akvarijum (plava), koji je po principima feng shuia simbol bogatstva (otuda možete naći akvarijum u gotovo svakom restoranu, stanu ili hotelu u Kini) i biljka u saksiji (boja zelena) - što će osigurati zdravlje vaše porodice i zaštititi ih od bolesti.

Sto je takođe ukrašen u skladu sa bojama elemenata, u te svrhe koristite sledeće boje:     

crvena - vatra;     

bela - voda;     

žuta - zemlja;     

zelena - drvo;     

crna - metal.

Odaberite boje koje odgovaraju vašim trenutnim potrebama. Elementi ne moraju uvek biti u ravnoteženi na stolu. Ako osetite manjak energije, koristite više crvene boje, a ako vam treba opuštanje - odričite se u korist žute.

Čak je i oblik stola veoma važan jer:     

okrugli sto promoviše razgovor i jedenje obroka u zajedničkoj grupi;     

kvadratni sto, koji sa druge strane simbolizuje Zemlju, manje pogoduje kreativnim aktivnostima.

Najbolje je postaviti sto u sredini sobe. Takođe zapamtite da bi trpezarija trebalo da bude veoma dobro osvetljena. Takođe se mora osigurati adekvatan protok vazduha. Ako ovi uslovi nisu ispunjeni, biće nemoguće obezbediti adekvatnu chi energiju. Postavite parni broj stolica za sto, to će osigurati sreću za vaš dom. Ali zapamtite da za stolom treba biti samo onoliko stolica koliko ljudi ima u domaćinstvu. Prazna stolica izaziva negativnu energiju u sobi. Nijedna stolica ne bi trebalo biti okrenuta od vrata.

Biramo osvetljenje

U trpezariji će biti najbolje ako obezbedite najveću količinu sunčeve svetlosti. Stoga odaberite sobu sa puno prozora. Alternativno, pored prozora možete postaviti i ogledala, zahvaljujući kojima ćete naizgled povećati količinu prirodne svetlosti u vašoj trpezariji.

Svetiljke u specifičnim elementarnim bojama takođe će biti dobra ideja. Smirene - pružiće vam mir i radost, ojačaće iin energiju. Snažne i blistave zauzvrat - ojačaće iang delovanje - i pružiće vam energiju, raspoloženje i strasti.

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group