Enterijer - Feng šui

Kako proveriti protok Chi energije u kući?

Znate već da se prema Feng Šui učenju sve svodi na protok energije.

Pozitivan protok ključan je za sve aspekte života ukućana. Chi je reč za Univerzalnu energiju koja čini sve oko nas. Dobar Chi je dobra energija u svim oblicima. Ona može poticati od lekovitih mirisa u nečijem domu, do umetničkog iskaza na zidu. Uz naglasak na dobrom Chi-ju za dobar Feng Šui, važno je shvatiti šta to stvara dobru energiju u prostoru; kako ona funkcioniše i kako steći naviku redovnog proveravanja protoka energije u domu.

CHI U KUĆI

Od ključne je važnosti stvaranje dobrog protoka Chi energije u kući, kada odlučite da renovirate vaš životni prostor. Takođe čak i ako samo želite da napravite razmeštaj nameštaja u prostoru, važno je da ne blokirate ovu energiju i dozvolite joj da teče. Jednostavno je zapravo, Chi treba da zamislite kao vodu koja protiče kroz vaš životni prostor. Kada bi voda dakle ušla u vaš životni prostor, na vaša ulazna vrata, gde bi se zaustavila, ili gde bi naišla na stagnirajući prostor? U idealnom slučaju, zamišljena voda bi nesmetano tekla u svim pravcima i na lagan način – osvežavala vaš dom.

PROVERA PROTOKA ENERGIJE

Pri proveri protoka energije važno je obratiti pažnju na ravne linije koje stvaraju oštar kvalitet energije. Prave linije doprinose curenju energije, i ovakav dom deluje vrlo hladno i negostoljubivo. Ukoliko su prisutna vrata ili prozor na kraju ravne linije, to je još izazovniji slučaj.

Druga stvar na koju treba da obartite pažnju jesu blokirajuća područja, ona koja vodi ne dozvoljavaju da teče. Potražite blokade u svom životnom prostoru zamišljajući veliku bujicu vode kako teče kroz njega. Ako na primer čim otvorite vrata ugledate zid, to je očigledan primer blokade za energiju.

Takođe bilo bi poželjno da izbegavate poravnavanje ulaznih i zadnjih vrata, ogledala okrenuta ka ulaznim vratima, kao i stepenište okrenuto ka ulaznim vratima.

Ž.J.

Izvor: The Spruce

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group