Kako da uredite predsoblje prema Feng šuiju

Više slika

Više slika

Prilikom uređivanja doma, mnogi ljudi ne obraćaju pažnju na uređenje predsoblja, jer je to prostor koji uglavnom služi za odlaganje obuće.

Predsoblje odaje prvi utisak o vašem stanu i potrebno je da ga uredite sa puno pažnje. To je prva prostorija u koju ulazite, pa je zato veoma bitan prvi efekat, jer ostavlja utisak na sve one koji uđu u vaš dom.

Ukoliko pratite Feng šui savete, stručnjaci imaju nekoliko saveta za vas.

Predsoblje povezuje sve prostorije u kući i kroz njega se energija kreće do ostalih prostorija u domu. Potrudite se da predsoblje ne bude pretrpano stvarima. Takođe se potrudite da ovaj deo vašeg doma bude uvek čist i uredan kako bi energija mogla nesmetano da kruži.

Prostrano predsoblje prema Feng šui-ju stvara osećaj sigurnosti. Ukoliko se sa ulaznih vrata u vašoj kući nalazi zid, postavite biljku ili sliku jakih boja. Malo predsoblje stvara osećaj ograničenja pa se potrudite da ovaj mali prostor vizuelno povećate ogledalima.

Ako je predsoblje dugačko i usko, prema Feng šui-ju to nije dobro, pa bi bilo poželjno da na zidove okačite ogledala koja će povećati prostor i usporite energiju koja protiče kroz predsoblje. Vešalice za odeću moraju biti na vidljivom mestu jer tako, već s vrata, posetiocima šaljete poruku druželjubivosti.

Ako imate prostrano predsoblje možete smestiti okrugli stočić sa malom svećom ili lampom i vazom svežeg cveća. Ovom delu doma pristaje detalj nekog crvenog ili kristalnog predmeta. Kada birate boju za vaše predsoblje, Feng šui preporučuje da se odlučite za svetle tonove – bež, belu ili pastelne nijanse.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group