Hrizantema može biti moćan feng šui simbol u vašem domu, a evo i kako!

U kineskoj kulturi, hrizantema je prepoznatljiv simbol...

Od davnina, kineski stručnjaci su hrizantemu, bambus, orhideju i cvet šljive smatrali plementimi biljkama. Da budemo precizniji, hrizantema je simbol jeseni, dok šljiva predstavlja zimu, orhideja proleće a bambus leto. Cvet ove prelepe biljke je usko povezan sa brojem devet, pa se smatra da je hrizantema ubrana devetog dana devetog meseca uvek najkvalitetnija.

Tokom hladnih jesenjih meseci, kada većina cveća vene, hrizanteme cvetaju u živim bojama. U uslovima hladnoće i surovog okruženja, raste veličanstveno bez potrebe da se takmiči sa drugim cvećem - ova prepoznatljiva karakteristika hrizanteme čini je simbolom snažne vitalnosti i upornosti. Predstavlja sreću i želju za mirnim penzionisanjem.

Mnogi drevni filozofi i naučnici pisali su o tome kako hrizanteme promovišu dugovečnost, zdravlje i sreću. Pominju se u kineskoj istoriji još u 15. veku pre nove ere. Kao rezultat toga, mogu se videti na najboljem kineskom porcelanu , koji je obojen u delikatnom azijskom stilu.

Buket žutih hrizantema za privlačenje pozitivne energijephoto: Envato

Skakavac koji sedi na hrizantemi je simbol promocije na visoku državnu poziciju u različitim regionima Kine. Sličan pojam je naznačen kada se hrizantema spoji cvetom šljive - to znači lak život sa malo problema. Prikazana zajedno sa javorovim lišćem, to je slika jeseni i svih dobrih stvari koje sezona donosi, kao što je obilje.

Dodavanje svežeg cveća u vašu kuću jedan je od najlakših načina da promovišete isceljenje i pozitivnu energiju, prema umetnosti i praksi feng šuija. Međutim, imajte na umu da se često smatra da suvo cveće ima mrtvu energiju, što ga čini neprikladnim za či-pojačavanje. Kada se hrizanteme stave u kuće, one nude izuzetnu sreću. Povezuju se sa radošću i simbolizuju lakoću, zadovoljstvo, spokoj i ugodan život.

Hrizanteme se mogu koristiti kao feng šui simbol u vašem domu da ukaže na dugoročni uspeh, obilje i zdravlje. Simbolika hrizantema takođe može da varira u zavisnosti od prostorije u kojoj su smeštene.mNa primer, možete ih staviti u sredinu svoje kuće da unapredite dugoročno opšte zdravlje ili na svom radnom mestu da biste promovisali bogatstvo, uspeh i radost u vašoj kompaniji.

Buket crvenih hrizantema je moćan feng šui simbolphoto: Envato

Buketi svežeg cveća su prelep način da podignete či energiju u svojoj kući i podstaknete veću radost. Kada postoji blokirana energija koja se mora osloboditi, često se predlaže da unesete sveže cveće. Hrizanteme su divna opcija u jesenjim danima zbog njihove povezanosti sa simbolikom ove sezone.

Takođe možete pronaći prikaze hrizantema na slikama, skulpturama, tapetama i mnoštvu drugih predmeta. Potražite nešto što vam se sviđa ili budite kreativni i dizajnirajte svoje. Nakon toga, stavite hrizantemu u određeni deo vašeg doma gde želite da osetite njenu pozitivnu energiju.

Vaša kuhinja je povezana sa ishranom i bogatstvom u feng šuiju. Kuhinja je srce doma, mesto gde se kuvaju ukusna jela za najmilije. Dobra ishrana i zdravlje su preduslovi za uspeh u životu, kao i sposobnost da se svetu donese blagostanje i obilje. Možete ugraditi simboliku hrizanteme u svoju kuhinju koristeći posude i činije u obliku ovog cveta.

Ako želite da donesete sreću u svoju kancelariju, pokušajte da rasporedite sveže hrizanteme na svom stolu ili po sobi. Pošto su vaš sto i radno mesto povezani sa vašim poslom i profesijom, oni su odlična mesta za postavljanje simbola obilja.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group