Feng šui i novogodišnji praznici

Da li vas zanima kako praznici i Feng šui idu zajedno?

Pored haosa, kupovine, priprema, kuvanja i čišćenja saznajte kako možete uživati u praznicima ukoliko poštujete savete Feng šui stručnjaka.

Praznici se približavaju. To je uzbudljivo doba godine, kada se okupljamo sa voljenima, razmenjujemo poklone, učestvujemo u uređenju našeg doma, kitimo jelku, jedemo puno dobre hrane, i da, steći ćemo nekoliko dodatnih kilograma. U ovo doba godine je sve zabavno, zar ne?

Savet 1: Čišćenje nereda

U Feng šuiju je ovo veoma važan korak pre bilo kakve dekoracije. Tokom praznika između pakovanja poklona i postavljanje jelke, mnoge stvari se gomilaju u našoj kući. Budite svesni stvari koje vam ne trebaju i uklonite ih. Imajte na umu da bi osećali ravnotežu i sklad treba da omogućite Chi energiji da nesmetano prolazi kroz vaš dom. Podignite stvari sa poda kako bi sprečili stagnaciju i omogućili Chi energiji da slobodno cirkuliše.

Savet 2: Osvežite dom

Kada očistite kuću, važno je da osvežite svoj dom. Možete da koristite tamjan, ili možete koristiti sprej sa čistim eteričnim uljem po vašem izboru. Ideja je da se izmeni energija u prostoru koja će zauzvrat promeniti energiju vašeg gosta koji ulazi. Pokušajte da zapalite malo žalfije na prednjem ulazu, da zadržite napolju negativnu energiju.

Savet 3: Boje

Boja igra važnu ulogu u određivanju našeg raspoloženja. Tradicionalne boje za praznike su crvene i zelena. Iako je crvena, u Feng šuiju, jedna od najmoćnijih boja, njena energija je agresivna. Pošto je zima Jin doba godine zbog manje sunčeve svetlosti i niskih temperatura, koristite Jang boje: zlatnu, u duhu ljubavi i braon, zemljane tonove koji predstavljaju kuću i udobnost.

Savet 4: Postavljanje jelke

Dobra ideja je da postavite svoje drvo na istočnoj ili jugoistočnoj strani vašeg doma. Jelka je, bilo da je prava ili veštačka, kineski simbol dugovečnosti. Ako ne možete da koristite pravce istok ili jugoistok iz bilo kog razloga i želite da se fokusirate na bogatstvo i obilje koristite levi ugao u bilo kojoj prostoriji od ulaska na sobna vrata.

Ukrasite svoje drvo cvećem, bobicama ili biljem, koristite zelenu, plavu, zlatnu ili braon.

Jug je još jedna povoljna strana da postavite novogodišnju jelku. Ukrasite drvo ukrasima u crvenoj, zelenoj i ljubičastoj. Obasjajte drvo svetiljkama, geometrijskim ukrasima trougaonog oblika, ukrasima životinja, kao što su irvasi i prirodnim objektima kao što su šišarke i žir.

Ukoliko stavite jelku na jugozapad, severoistok ili u centar vašeg doma, jelka će imati više neutralan efekat. Ovi pravci su povezani sa zemljom. Ovde možete koristiti mnogo keramičkih ukrasa kvadratnog i pravougaonog oblika u zemljanim tonovima i žutoj boji, i dodajte crvenu u vidu mašni ili svetiljki.

Ukoliko odaberete zapadnu stranu doma za svoju jelku koristite ukrase u beloj boji i pastelne, metalik ukrase u ovalnom ili okruglom obliku. Budući da ovo područje predstavlja decu i kreativnost stavite tamo nekoliko lutki.

Savet 5: Harmonija

Ulazna vrata su veoma bitna u Feng Šuiju za dovođenje dobre Chi energije i harmonične atmosfere u dom. Uverite se da su ulazna vrata dobro osvetljena i čista. Dodajte osećaj smirenosti onima koji ulaze držeći eterično ulje lavande ili ilang-ilang tamjana. Zapamtite, ideja je da zadržite ravnotežu i harmoniju tokom praznika.

Drevni i univerzalni simbol jedinstva i celovitosti je krug. Pokušajte sa preuređenjem doma, stvarajući kružni oblik nameštajem. Izbegavajte "L" oblik koji može stvoriti osećaj odvojenosti jedan od drugog.

Konačno nađite malo vremena za sebe. Nakon kuće pune gostiju svakom od nas je potrebno malo disanja. Prošetajte, vežbajte, trenirajte jogu ili meditirajte uz plamen sveće. I, ne zaboravite da isključite svoj mobilni telefon.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group