Enterijer - Feng šui

Feng Šui zmaj i feniks simboli za skladne odnose u braku

Prema Feng Šui praksi sparivanje simbola zmaja i feniksa uobičajeno je sredstvo za privlačenje harmonične komunikacije.

Iako nisu jedini način za promociju dobrog braka, ovi simboli su klasičan recept u velikoj meri zahvaljujući snazi svakog simbola ponaosob.

ZMAJ U FENG ŠUI UČENJU

Energija zmaja se u tradicionalnom Feng Šui-ju smatra veoma moćnim. Gotovo sve metode uređenja stambenog a naročito poslovnog prostora uključuju korišćenje zmaja. U kineskom folkloru zmaj predstavlja najmoćnije i najveličanstvenije biće. Sledbenici klasičnih i tradicionalnih škola Feng Šui-ja su posebno poštovanje imali prema zmajevima. Prvi deo Yang prema Feng Šui-ju predstavlja zmaj i to je muški deo.

FENIKS U FENG ŠUI UČENJU

Za razliku od zmaja koji ima mnogo različitih konotacija u različitim kulturama, čini se da simbol feniksa pobuđuje istu energiju i značenje u svim kulturama. On predstavlja moć ponovnog rađanja i duboke transformacije. Feniks je kraljica svih ptičijih simbola i kao takva najcenjenija. Feniks predstavlja Yin, i sa zmajem čini savršen par.

KORIŠĆENJE FENIKSA I ZMAJA

Budući da je harmoničan brak uravnoteženo partnerstvo u kom muž i žena mogu u potpunosti da izraze svoje jedinstvene enerije, yin-yang energija zmaja i feniksa zajedno su postali simbol sreće i harmnije u braku. U većini predstava zmaj i feniks izvode ples koji podseća na yin-yang oblik. Budući da su zmaj i feniks mitska bića oni mogu biti predstavljeni na različite načine, kako bi stvorili specifične asocijacije. Kako bi u savremenom domu promovisali pozitivnu energiju mogu se prikazati u vidu skulpture ili slika. Simbole feniksa i zmaja najbolje je postaviti u jugo-zapadnom delu kuće kako bi doneli blagostanje i sreću bračnom paru.

Ž.J.

Izvor: The Spruce

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group