Feng Šui u kuhinji

Za idealnu kuhinju neophodni su vam praktični kuhinjski elementi, zanimljivi detalji i nekoliko Feng Šui principa.

Kuhinja po Feng Šuiju tradicionalno predstavlja najznačajniji deo doma, jer se u njoj nalazi šporet koji siimbolizuje centar porodičnog bogatstva, Zato je i njegov položaj od ključnog značaja. Svakako je važna količina i kvalitet hrane jer utiče na zdravlje ukućana. Provodite slobodno vreme za šporetom tako ćete imati priliku da iskoristite sopstvene potencijale, podgrejete vašu ljubav, povećate bogatstvo i poboljšate zdravlje.

OSNOVNI FENG ŠUI PRINCIPI

Budite okrenuti ka vratima dok kuvate, tako ćete imati bolji uvid u prostor, a možda dobijete i neke nove ideje. Najbolja pozicija šporeta je dijagonalno od kuhinjskih vrata, ali tako da nije pored sudopere, frižidera ili ostave.

Proverite vaše instalacije jer voda predstavlja jednu od najmoćnijih energija i ima posebnu snagu. Ukoliko vam kaplje voda na slavini oteći će vam i stečeno bogatstvo.

Mlada devojka zadovoljno kuva ručak u kuhinjiphoto: envato

Koristite Feng Šui lekove! Postavite bambus ili drugo cveće između rerne i frižidera ukoliko su jedno pored drugog. Upotrebljavajte u ishrani sveže sastojke, koliko god možete. Posadite u kuhinji začinske biljke, kao što su nana, bosiljak, origano, majčina dušica ili ruzmarin.

Ćesto provetravajte kuhinju kako se energija ne bi ustajala. Pobrinite se da dobro osvetlite prostoriju da biste obezbedili protok vitalne energije.

STVARI KOJE USLOVLJAVAJU LOŠ FENG ŠUI

Uvek teške elemente, tiganje ili velike šerpe poređajte u donjim elementima iznad kojih stojite ili sedite.

Nered u kuhinji može da se manifestuje u vašem životu kao višak kilograma.

Izbegavajte direktno izlaganje sečiva noževa i makaza jer negativna energija oštrice može da izazove strahove i konflikte.

Kuhinjski noževi na radnoj pločiphoto: envato

Nemojte postavljati ogledala jer se time postiže dvostruki efekat vatre.

Ne držite u kuhinji pokvarene aparate. Pored toga što zauzimaju mesta, njihova loša energija izaziva ljutnju. Svojom simbolikom mogu dovesti do gubitka posla nekog člana porodice, a to sigurno ne želite.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group