Feng Šui saveti za akvarijum sa ribicama

Ribe i vodeni element predstavljaju sreću, prosperitet i obilje prema Feng Šuiju.

Kada na jednom mestu imate i simbol ribe i simbol vode, znatno pojačavate njihovu obostranu moć. Jedan od načina da u svoj dom unesete simbol ribe i vodenog elementa svakako je postavka akvarijuma sa ribicama. Druga metoda je kreiranje malog jezerceta u dvorištu sa ribicama u njemu. Međutim ovoj svrsi takođe mogu da posluže i slike riba u moru kao umetnost na zidu.

Akvarijum sa ribicama neguje glatku energiju vašeg doma, a glatkoća je povezana sa lakoćom, što bi značilo da ovi simboli obezbeđuju lak protok pozitivne energije kroz vaš dom. Ribice u akvarijumu je poželjno držati u području bogatstva, kako bi se aktivirao veći prosperitet. Takođe simboli riba se mogu strateški postaviti u blizini ulaznih vrata kako bi prizvali više bogatstva iz spoljnjeg sveta u vaš dom. Ako je u akvarijumu prisutan element vodopada, potrebno je da on bude okrenut ka centru doma a ne ka vratima, kako bogatstvo ne bi oticalo preko vašeg praga.

Tradicionalno, zlatne zibice su one koje se koriste u Feng Šui akvarijumima. Kao prvo one su povezane sa bogatstvom i prosperitetom zbog svoje zlatne boje. Kao drugo one spadaju u red šarana, a ova riba predstavlja sreću u azijskoj kulturi. Legenda kaže da je u drevnoj Kini postojao magični šaran koji je bio toliko snažan da je mogao da pliva uzvodno i bori se protiv struja Žute reke i vodopada zvanog Zmajeva vrata. Kada je preskočio ova vrata, pretvorio se u magičnog zmaja. S toga su šarani podsetnici da i mi možemo da prevaziđemo prepreke i ostvarimo uspeh.

Ako se odlučite da putem akvarijuma prizovete dobru sreću u vašem domu, od najveće je važnosti osigurati da voda u akvarijumu uvek bude čista, jer gde je voda čista tu su zdrave i ribice. Važno je takođe pronaći akvarijum prave veličine i adekvatan broj riba. Imajte na umu da prljav i zapušten akvarijum priziva bolest i nemaštinu. Što se broja ribica tiče, broj 9 se smatra najsrećnijim i najpotpunijim. Kada je reč o vrsti rbica, zlatne ribice su najbolji izbor, a u svakom je slučaju poželjno držati se jedne vrste.

Ž.J.

Izvor: The Spruce

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group