Enterijer - Feng šui

Feng šui: kupovina i iznajmljivanje nekretnina

Sve je popularnije angažovati konsultanta za feng šui koji će pripremiti ekspertizu o nekretnini koju želite kupiti ili unajmiti. Iznenađeni?

Jedan od važnih faktora prilikom razmatranja planirane kupovine ili zakupa nekretnine je njena prošlost. Na osnovu tih informacija možemo saznati kako su se ponašali vlasnici ili stanari. Slučaj se može ticati i stambene kuće, stana i objekta za sedište kompanije.

Što se tiče kuće ili stana, naravno, nas će zanimati da li su ljudi koji žive tamo bili srećni, da li su se razboleli ili sl. U slučaju da tražimo stan ili zgradu za našu kompaniju, gde se posao ranije vodio, trebalo bi da nas zanimaju faktori kao što su: karakteristike i uspeh postojećeg posla i razlog iseljavanja iz takve kompanije. Nismo uvek u mogućnosti da utvrdimo sve detalje, ali što više, to bolje.

Upoznavanje sa ovom pričom je važno, ali očigledno nije presudno. Da je to slučaj, tada bi nam Feng šui savetnik bio nepotreban i mi bismo sami uradili sve. Nažalost, to nije tako jednostavno, jer postoji nekoliko drugih faktora koje treba uzeti u obzir i među njima razlikujemo između ostalih:     

spoljno okruženje analiziranog objekta (može se menjati tokom vremena)     

trenutni vremenski period i njegova energija (promena vremena je promena aktivnih energija)     

odnosi se na određene ljude (svaka osoba ima različitu energiju i potrebe)     

referenca na određene oblike poslovanja (svaka vrsta posla se tretira različito)

Pomenuta saznanja o istoriji datog objekta mogu nam dati nagoveštaj, ali u stvari je veoma važan skup podataka za konsultanta koji će ih koristiti tokom izračuna i analiza. Pored toga, konsultant mora uzeti u obzir gore navedene faktore kako bi pripremio  spremnu istraživačku ekspertizu za određenog investitora.

Postoji dobro poznata izreka: „Nije zlato sve što sija“ - možemo pronaći veliku i lepu kuću koja će nam, na primer, u budućnosti pomoći u profesionalnom i finansijskom smislu, a sa druge strane može nam uništiti lični život (to su vrlo česti slučajevi u praksi profesionalaca). Mogli bismo se suočiti i sa izazovom davanja u zakup poslovnog prostora u veličanstvenoj i lepoj zgradi, gde je, međutim, zabeležena najveća rotacija kompanija za iznajmljivanje na celom području.

Zato nemojte kupovati na slepo (ne računajući lične inspekcije i faktore iz oblasti tehničkog stanja) i proverite da li vaša buduća investicija i njena energija mogu da vam daju zadovoljstvo i izglede za budućnost.

 polki.pl

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group