Enterijer - Feng šui

Feng šui i mačke za pronalaženje balansa u kući

Okružiti se životinjama uvek je pozitivno prema filozofiji feng šuija, budući da one pomažu kod protoka energije.

Ipak, neophodno je da njihovo prisustvo bude kontrolisano, kako se ne bi izazvao kontra efekat. Reći ćemo vam sve o feng šuiju i mačkama, kako biste pronašli ravnotežu u domu.

Usvojite mačku

Ista stvar koja se dešava sa biljkama, važi i za mačke. Budući da se radi o živim bićima, one potpomažu strujanje energije. Zato, ukoliko imate ljubimca u kući, on vam može pomoći da energija struji kroz kuću na efikasniji način. Vodite računa da mačka ne stvori previše energije u vašem domu, jer ćete onda biti zabrinuti i nećete moći da se opustite. Setite se da je ravnoteža ono za čime tragate.

Čuvajte dobro svoju mačku

Ukoliko želite da mačka privuče pozitivnu energiju, morate je dobro negovati. Dakle, ona mora biti dobrog zdravlja, ali i higijena mora biti na zadovoljavajućem nivou, kao i njeno mentalno zdravlje. Ukratko, mora biti srećna mačka.

Vaš dom je prilagođen mački?

Nisu sve kuće pogodne za gajenje mačke. Isuviše mali prostor ili prostor koji je dekorisan sa mnogo sitnih predmeta, mogu kod mačke izazivati nezadovoljstvo i nelagodu, a već smo naglasili da mačka mora da bude u dobrom stanju u svakom smislu.

Mačka detektuje mesta gde se nalazi loša energija

Obratite pažnju na to gde mačka voli da spava i znaćete da tu struji energija. Ova životinja ima moć da raspozna i oseti gde je pozitivna, a gde negativna energija i da učini da se one uravnoteže. Ukoliko vaša mačka pronađe negativne izvore energije u odreženim delovima kuće, savetuje se da načinite razmeštaj predmeta menjajući im orijentaciju, da pomerite ogledala, uklonite oštre predmete…

Vaša mačka pročišćuje negativnu energijju

Vaša mačka je u stanju da pročisti loše vibracije i da učini da dobre teku kroz zidove vašeg doma. Napolje loše vibracije!

Oprezno sa njenim izmetom

Da li ste se zapitali da se mesto gde vaša maca vrši nuždu nalazi na dobrom mestu u vašem domu? Ne radi se samo o pitanju higijene, već i o tome da se vaša mačka oseća prijatno i ne škodi feng šuiju. Predlažemo vam da stavite pesak za mačku na terasu, u kupatilo ili baštu.

Druge životinje i feng šui

Pas

Sa psima je manje ili više ista stvar kao sa mačkama. Oni emituju pozitivnu energiju, ali samo ako su zadovoljni i srećni.

Akvarijum sa ribicama

Staviti akvarijum na mesto gde se čini da nema dovoljno pozitivne energije, može pomoći da ista cirkuliše mnogo bolje. Za razliku od životinja koje se kreću po vašem domu slobodno, akvarijum možete postaviti na željeno mesto, kako biste postigli ravnotežu u kući. Ipak, budite oprezni. Ako stavite akvarijum na pogrešno mesto, možete postići suprotan efekat.

Kavez sa papagajem

Isto kao i sa akvarijumom, kavez sa papagajem možete staviti na željeno mesto, radi uravnoteženja energije. Ipak, morate imati na umu da kavezi nemaju pozitivnu konotaciju i zato kavez sa papagajem može biti kontraproduktivan. Najvažnije je da papagaj bude srećan, kao i pas i mačka.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group