Feng shui trikovi za dobro uređen ulaz u dom

Glavni ulaz kuće uređen po feng shui principima je od neprocenjive vrednosti za dobro funkcionisanje energije u celoj kući.

Obzirom da kuća dobiju energiju Či spolja, koja ulazi kroz glavna, ulazna vrata i hodnik, potrebno je da ulazni deo kuće bude skladno dizajniran, kako bi mogao da primi i da tu energiju dalje usmeri kroz ostatak kuće.

Jaka ulazna vrata privući će jaku, pozitivnu spoljnu energiju. A pored ulaznih vrata i hodnik treba da bude dobro uređen kako bi ta spoljna energija mogla da se uzemlji, a onda i da se raspodeli kroz kuću.

Bez nereda

Neometani protok energije ka spoljnim vratima podrazumeva da sve bude čisto, da nema nereda koji bi ometao prilaz energiji. Nije dobro da vam na ulazu u kuću stoje kante za đubre, razni otpad, razbijene, stare vaze ili uvenulo cveće. Držite sve uredno, raščišćeno i sveže, kako bi energija mogla slobodno da teče, to su glavni principi feng shui-a.

Ulazna vrata o kojima se brižljivo brine

Ulazna vrata koja se otvaraju široko bez škripe, koja su prelepo dizajnirana i u predivnoj boji, privući će odličnu energiju. Nije dobro da vam vrata izgledaju staro, da kvaka ne funkcioniše dobro, da škripe, da je boja izbledela ili da recimo, stari ukrasi od Nove Godine stoje tu i u sred leta.

Boja vrata u skladu sa feng shui pravcem

Boja ulaznih vrata treba da bude u skladu sa feng shui pravcem. Ako su vaša vrata okrenuta ka istoku, koji je element drveta, onda birajte boje koje odgovaraju ovom pravcu i elementu. A to su u ovom slučaju zelena, braon, plava i crna. Boje koje ne odovaraju bi bile ljubičasta, narandžasta i crvena.

Hodnik

Kakva su vam ulazna vrata i prilaz ka glavnom ulazu kuće, tako besprekorno čisto i zategnuto mora izgledati i hodnik. Dakle, bez nereda, cipelarnika ili kante za smeće. Dobro uređena ulazna vrata privlače dobru spoljnu Či energiju, a hodnik tu energiju prima, čuva i širi dalje kroz kuću.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group