5 osnovnih Feng Šui pravila: kako privući bogatstvo

Milijardu ljudi u svetu praktikuje drevnu kinesku tehniku uspešnog uređenja stambenog prostora.

Feng Shui, drevna kineska umetnost uređenja prostora radi postizanja harmonije i pozitivne energije može poslužiti kao moćan alat za privlačenje novca. Ova praksa ukazuje na to da raspored i organizacija elemenata u prostoru mogu podstaknuti protok pozitivne energije, poznate kao "chi", što može doneti prosperitet i obilje u život. A evo i kako!

ZONA NOVCA

Stanite leđima do vrata na ulazu svog doma. U dalekom levom uglu od vas je zona dragocenog bogatstva. Ovo je mesto gde cirkuliše Chi energija i važno je da se ne meša sa slobodnim kretanjem. Držite ovu oblast besprekorno čistom i vodite računa o jakom svetlu - prema kineskom verovanju, novac može da se izgubi u mraku ili ako naiđe na prepreke. Spisak zabranjenih predmeta u finansijskoj zoni: antikviteti, smeće, toalet, frižider i kaktus.

DRVO NOVCA

Novac ne raste na drveću? Naravno da ne, ali prema Feng šuiju,  dovoljno je da se u području bogatstva u keramičkoj posudi zasadi „Drvo novca“ koje simbolizuje prosperitet. U toj ulozi može biti bilo koja biljka sa okruglim ili listovima u obliku srca - koji su mesnati. Što više liče na novčiće, to bolje. Kada je reč o rezanom cveću, korisno je da držite u domu žute hrizanteme. Ali čim počnu da venu - ne oklevajte, bacite ih.

BOJE

Za bolju novčanu situaciju neophodan je rad ali i boje mogu imati važnu ulogu. Prema Feng šuiju, boje koje privlače novac su zelena, ljubičasta, tamno plava, zlatna i crna. Ne morate da padnete u zlatnu groznicu, i od poda do plafona ukrasite sobu u bojama plemenitog metala. Dovoljno je da ukrasite jugoistočni sektor, odnosno ugao koji smo odredili na početku kao zonu finansija u vašem domu. Dovoljno je nekoliko zlatnih detalja da aktivirate finansijski sektor.

POTKOVICA

Tradicija da se iznad vrata postavi teška potkovica, nastala je ne samo u drevnoj Kini, već je postojala i u Rusiji. Prema narodnim običajima, potkovica u sobi donosi bogatstvo, a napolju se stavlja da izbaci negativnu energiju i đavola.

VODA I ZLATNA RIBICA

Jedan od najvažnijih elemenata Feng šuija je voda, čije prisustvo u sobi usklađuje energetske tokove, uključujući i gotovinu. Najlakša opcija je da kupite fontanu ili veštački vodopad. I to ne bi trebalo da budu preveliki - višak vode u istočnoj praksi je mnogo gori nedostatak. Feng šui takođe predlaže da čuvate zlatnu ribicu u kugli ili akvarijumu. Sama voda ima umirujuće i opuštajuće dejstvo, a u takvim okolnostima, sa prijatnim mislima možda odlučite kako da postanete milioner.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sweden (@dokumenterad)

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group