Tri najčešća razloga zašto vam ruke drhte

Ne znamo da li se i vama to dešava, ali mnogi ljudi s vremena na vreme primete da im se ruke tresu, bilo da drže nešto teško, piju kafu ili pokušavaju da stave ključ u bravu.

Razlozi zbog kojih naše ruke drhte mogu biti brojni i različiti. U svakom slučaju, ako primetite često drhtanje ruku, bolje je da se obratite lekaru.

Neki od razloga zašto dolazi do drhtanja ruku su sledeći:

Uznemireni ste

Svaki čovek ima blag, bazičan i gotovo nevidljiv osećaj drhtanja koji je rezultat rada srca, protoka krvi i drugih procesa koji se dešavaju u vašem telu. Ovo drhtanje je normalno. Ali to postaje intenzivnije u vremenima kada ste pod velikim stresom. Probajte meditaciju, jogu ili opuštanje na bilo koji način koji vam odgovara.

Popili ste previše kofeina

Kao i stres, kofein može povećati vaše uobičajeno drhtanje na nešto intenzivnije. Ako primetite da vam se ruke tresu nakon kafe ili nekog drugog izvora kofeina, onda to treba da smanjite.

Umorni ste

Bilo da ste umorni od nedostatka sna ili od intenzivnog treninga, iscrpljenost i drhtavica su direktno povezani. Poboljšajte svoju ishranu, spavajte više i bolje i videćete trenutno poboljšanje.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group