Zdravlje & Fitnes - Zdravlje

Nervozni ste? Pazite šta govorite!

Kada vas pritisnu problemi kod kuće, sa partnerom ili na poslu, dišite duboko, umirite se, iskontrolišite emocije i ono što je najvažnije, razmislite pre nego što kažete bilo šta.

Negativnost vaših poteza i onoga što kažete bez meditacije, može da proizvede lančanu reakciju nezadovoljstva i depresije. Jednom izgovorene reči, ostaju upamćene i mogu ostaviti velike posledice. Ukoliko osetite da ste previše nervozni, udaljite se, izađite u šetnju, ukoliko vam okolnosti u datom trenutku to dozvoljavaju i ne narušavajte mir vaše dece ili partnera.

S vremena na vreme, svi prave greške i vaše reči mogu da budu jako teške i neprikladne, pre svega za najmlađe u vašem domu. Bes većine žena ume da bude mnogo veći i nesrazmeran u odnosu na njegov okidač i na taj način dolazi do uništenja socijalnih i emotivnih veza. Ne dozvolite da vaši ukućani pate zbog toga što vas je neko na poslu iznervirao. Transfer besa nikada nije rešenje.

Postoji činjenica koja je jasna, a to je da su negativne emocije sastavni deo života. Niko od nas nije savršen, kao ni ovaj svet u kojem živimo, samim tim ni ljudi koji nas okružuju. Zato, ako imate problem na poslu, najbolje je da se negativnih emocija, koje vam dati problem stvara, oslobodite pre nego što stignete kući. Razni su načini da to postignete: idite u teretanu posle posla, idite zaobilaznim putem do kuće, popijte kafu sami u kafiću ili obavite manju kupovinu stvari neophodnih za kuću. Na taj način ćete odvojiti,  napraviti granicu,  između sveta posla i onog koji imate kod kuće, sa svojim najmilijima.

Savet za žene koje su neraspoložene

Ukoliko nije moguće da se oslobodite negativnih emocija pre ulaska u svoj dom, dobar trik može da bude da unapred upozorite svog partnera i decu da ste neraspoloženi i da imate problem na poslu. Kada to uradite i objasnite zašto je moguće da će vam reakcije biti preterane, ostali imaju logično objašnjenje za vaše neuobičajeno ponašanje i reagovanje i znaju otkud ono dolazi. Samim tim, moguće je da će vam dati malo oduška i imaćete više vremena da zaboravite na problem.

Ćutanje je zlato

Ćutanje može da bude dobra terapija za loše raspoloženje. Savetujemo vam da u svoju svakodnevnu rutinu uvedete vreme kada ćete biti u tišini, sami sa svojim mislima. Pre mnogo vekova, na Istoku, postojalo je mnogo spiritualnih običaja, koji su preporučivali da se deo vremena provede u tišini, na početku i na kraju dana. Probajte, mada nije neophodno da se molite niti da meditirate. Jednostavno tišina.

Ovi kratki periodi tisane će vas približiti vašem biću, postaćete svesniji svojih osećanja i pružiće vam mentalni odmor.  Ukoliko ne možete da priuštite sebi period tišine na mestu na kom se trenutno nalazite, idite u kratku šetnju-sami. Oslušnite svoje misli dok hodate. Poklonite sebi trenutak tišine i sačuvajte taj poklon svaki dan kao trenutak unutrašnjeg mira.

Kao što kaže narodna izreka - Tri puta meri, jednom seci. Vodite računa kako se ponašate u trenucima besa, jer ono što kažete, ma koliko žalili i ne mislili tako, ne možete povući natrag.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group