Šta uraditi u slučaju da dete ne priča sa 2-3 godine?

Svako dete je priča za sebe, to će vam reći i pedijatri ali i roditelji širom sveta.

Neka deca brže prohodaju od svojih vršnjaka, druga brže skinu pelene a treća brže progovore. Sve je to individualno, i uglavnom nema razloga za zabrinutost, jer nije u pitanju takmičenje. Ali ako dete ide u vrtić i ima od 2 do 3 godine, a ne progovara ni jednu jedinu reč, pri čemu se čini da razume sve što kažete, to može biti poziv za paniku. Ako tome dodate izveštaje vaspitačica u kojima se navodi da je veština komunikacije deteta "esktremno odložena" verovatno se pitate šta radite pogrešno.

Čitanje knjiga i kartice sa pojmovima su verovatno nešto sa čim prvo pokušavate, pre nego što odete kod logopeda. Ali na kraju, kao što ćete i sami uvideti, svako dete progovori kada je spremno. Kao što je i prohodalo kada je bilo sasvim sigurno u svoju sposobnost upravljanja nogama. Ako želite da pomognete svom mališanu u ovom procesu, evo šta bi trebalo da uradite:

« 1 2 3 4 5 6 7 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group