Narodna verovanja za predviđanje pola bebe

Saznanje da ste u drugom stanju je definitivno najuzbudljiviji događaj u životu svake žene.

Kada saznate da u svom stomaku nosite jedan novi život sigurno ćete želeli da otkrijete kog će beba biti pola. Iako savremena medicina nudi tu mogućnost i to prilično rano, postoje i brojna narodna verovanja odnosno priče starih žena po pitanju predviđanja pola.

Iako neke od njih deluju kao da zaista nemaju nikakve veze sa realnošću, ispostavilo se da poprilično daju precizna predviđanja. Mnogo je razloga zbog kojih bi buduća majka želela da sazna pol svoje bebe, pa ako ne želite da čekate reči stručnjaka potražite svoj odgovor u redovima koji slede.

Narodna verovanja po pitanju pola bebe

Vrsta žudnje koju imate – Mnogi veruju da ono za čim u trudnoći žudite može otkriti pol vaše bebe. Ako ne možete da odolite slatkišima, veruje se da nosite devojčicu, dok je žudnja za čipsom i perecama ona koja ukazuje na dečaka.

Jutarnja mučnina – Verovali ili ne, ali jutarnja mučnina prema starim verovanjima predviđa pol bebe. Smatra se da žena nosi devojčicu ako su te mučnine intenzivne i svakodnevne.

Otkucaji srca bebe – Iako ćete da biste ovo utvrdili morati da sačekate sledeći ultrazvuk, vredi dati šansu otkucajima srca bebe kada je pol u pitanju. Ako oni prelaze preko broja 140 u minuti, očekujte da na svet doneste devojčicu.

Promene raspoloženja – Još jedna nuspojava trudnoće su promene raspoloženja. Ako vam se dešava da vrlo često menjate svoje raspoloženje u toku dana, velike su šanse da čekate devojčicu. Budući da su devojčice emotivnije od dečaka, logično je i da su njihove buduće majke podložnije promeni raspoloženja u toku trudnoće.

Partner koji dobija na težini – Nije neobično da se muškarac takođe ugoji u toku ženine trudnoće. Ako je verovati starim pričama, razlog za takvo nešto je taj što žena u stomaku nosi devojčicu.

Akne po celom licu – Hormoni su čudo kada je trudnoća u pitanju. Dok se neke žene mogu pohvaliti time da na licu imaju blistav trudnički sjaj, druge jedva čekaju da se završi ta bitka sa hormonima, jer dobijaju užasne akne po licu. Pojava akni je pokazatelj da nosite devojčicu, a razlog je taj što se smatra da ona “krade” lepotu svoje majke.

Otekle noge i članci – Mnoge žene se bore sa zadržavanjem vode u donjim ekstremitetima u toku trudnoće. Na svu sreću to nije trajno stanje. Ako vam noge i članci krenu oticati u trudnoći, to je znak da nosite dečaka.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group