Zašto se sve više žena danas udaljava od koncepta braka?

Ne tako davno devojke koje se nisu udavale nosile su neslavnu titulu “usedelica”.

Smatralo se da nešto ili fizički ili psihički nije u redu sa takvim devojkama, jer ne mogu sebi da pronađu muža. Nije retkost i da su mnoge protiv svoje volje stupale u brakove, kako njihova porodica ne bi trpela sramotu. Koncept braka se poštovao i kao takav jedini se smatrao dobrim izborom.

Danas su međutim stvari (na svu sreću) mnogo drugačije. Žene svesno biraju da ostanu “usedelice” i ne pogađa ih ni najmanje šta društvo misli o tome. Mnogo toga se promenilo od nastanka civilizacije i odavno ne živimo u pećinama, niti su muškarci oni koji idu u lov, a žene odgajaju decu. U 21. veku žene su postale ravnopravne sa muškarcima.

Ali, koji su to konkretno razlozi zbog kojih sve više žena zaobilazi brak?

Nema više tako dobrih momaka – Ogroman broj žena čvrsto veruje da muškarci nisu tako divni kao što su nekad bili. Dakle, ako u njima ne vide potencijal za nečim velikim i lepim, zašto se uopšte zamarati razmišljanjem o braku? Muškarci se više ne ponašaju poput džentlmena ili je makar njihov broj tako mali da je zanemarljiv i žene to vide.

Žene su same sebi dovoljne – U današanje vreme žene rade jednako naporno kao i muškarci i visoko su se popele na lestvicu uspeha. Prošla su vremena kada im je bio potreban neko da im pruži zaštitu i obezbedi sredstva za život. Više se ne stupa u brak zbog finansijske sigurnosti, ali ni moralne podrške.

Brak više nije u trendu – Gotovo da smo i zaboravili na to da su žene nekad masovno sanjale o tome da pođu niz hol crkve u belom, noseći cveće u rukama. Danas su žene dovoljno svesne sebe, svojih kvaliteta i sposobnosti, da ne tragaju za svojim princem na belom konju već žive ispunjen život i bez njega.

Svet je ispunjen muškarcima koji ne vrednuju dovoljno žene – Globalno, većina muškaraca i dalje smatra da su oni vladari sveta. Mnogi od njih ne mogu da podnesu da su u vezi sa uspešnom ženom, a kamoli u braku s njom. Nakon više susreta sa takvim muškarcima nije čudo što žena radije bira da ostane sama nego da kraj sebe ima šovinistu.

Otvorene veze pružaju ženama sve što žele – Ako žena ne želi da se uda već bira da bude u otvorenoj vezi sa jednim ili više muškaraca, ona zapravo dobija sve što želi. Ima nekog s kim može da razgovara, popije kafu i ima fantastičan seks. S druge strane ako ne želi da nekom kuva, pere, pegla i rađa decu, to svakako nije obavezna.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group