Zašto muškarci skoro nikada ne napuštaju svoju ženu zbog ljubavnice

Prilikom obreda venčanja, mladenci se jedno drugom zaklinju na ljubav i vernost do kraja života. Koliko često u praksi zaista bude tako?

U idealnom svetu, ljudi bi bili poput roda ili pingvina-monogamni i s obzirom na kompleksnost društvene zajednice u kojoj žive, sve bi bilo daleko jednostavnije. Jedan partner za ceo život. Ipak, čovek nije stvoren da bude monogaman. Priroda ga je napravila malo drugačijim. Preljuba je jedna od senki, koja stalno preti bračnoj zajednici. U svakom braku, pa i vezi, postoje krizni periodi, kada se stiče utisak da je varnica nestala i da se plamen ljubavi i strasti ugasio. U tim momentima, muškarci neretko traže seksualnu avanturu, kako bi povratili svoje samopouzdanje i ponovo osetili uzbuđenje, koje se tokom godina provedenih sa svojom suprugom, izgubilo.

Da nas ne shvatite pogrešno, niko ne kaže da se žene takođe ne upuštaju u vanbračne avanture, ali studije dokazuju da muškarci ipak to čine češće. Problemi, krize u bračnom životu, preljube- česte su teme u psihološkim ordinacijama, ali ono što upada u oči i privlači pažnju jeste činjenica da u odnosu na broj neverstava, razvodi ipak izostaju. Drugim rečima, u većini slučajeva muškarci skoro nikada ne ostavljaju svoje žene zbog ljubavnica. Potencijalne razloge za takvu pojavu, možete pročitati u daljem tekstu.

« 1 2 3 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group