Zaglavljenost u bespotrebnim svađama: 3 koraka za rešavanje ovakve situacije

Potpuno je uobičajeno da u braku budete uvučeni u beskorisne svađe.

Ako su one postale vaša svakodnevica, nema sumnje da se osećate prilično zaglavljeno i da ne vidite izlaz iz takve situacije. Često smo skloni da na drugačiji način od naših partnera tumačimo određenu situaciju. Takve stvari dovode do nesuglasica, koje se pretvaraju u oštru svađu iako ni jedna ni druga strana ne misle loše.

Zašto se to dešava? Jednostavno je zapravo: kada jedna osoba u braku izlaže problem, druga ga doživljava kao zahte pred kojim se povlači, pri čemu dolazi do podizanja tenzija i stvari vrlo brzo eskaliraju. Ako na primer o nečem želite da razgovarate sa suprugom, ali ga previše pritiskate i delujete pritom frustrirano, on će se okrenuti i otići od vas, što će vas samo još više uznemiriti. Problem postaje obrazac i nema veze sa onim što ga je pokrenulo. Tri su koraka koja vas dele od rešavanja ovakvih situacija, a njih vam donosimo u našoj galeriji.

« 1 2 3 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group