Porodica - Brak

Zablude o romantici

Bez obzira da li ste na početku veze ili 30 godina u braku, svi imate svoje mišljenje o tome šta je to romantika...

Romantika može predstavljati mirno veče ili šetnju, ali i romantičnu večeru uz sveće ili putovanje. Najvažnije je da imate na umu da je romantika svuda oko nas pa i u najmanjim svakodnevnim stvarima.

Nažalost, ako i na početku veze ima romantike, kasnije se često izgubi pa je često zamenjujemo ili poistovećujemo sa nečim što ona nije.

Zbog toga, izdvajamo za vas deset najčešćih zabluda o tome šta neki misle da je romantika ili šta je potrebno da budete romantični.

1. Romantika i seks su ista stvar

Iako romantika može voditi do seksa, osoba koja je romantična samo zbog toga, u stvari igra samo na dobitnu kartu. Shvatite romantiku kao mentalnu predigru i neka osoba koju volite zna koliko mislite na nju i da ste se i dodatno potrudili da to pokažete.


2. Romantika nije važna u vezi

Između naših poslova, hobija i svih drugih stvari koje moramo svakodnevno obavljati, često se dogodi da se partneri u vezi zapostavljaju, zbog „važnijih“ stvari u životu . U stvarnosti veza sa vašim partnerom je nešto što drži sve ostalo u vašem životu zajedno. Romantikom ćete vezu samo učiniti zanimljivijom ali ćete i više uživati u njoj.


3. Za romantiku treba mnogo novca

Romantika ne predstavlja količinu novca koji ste potrošili za partnera nego ispunjenje njegovih želja i snova. Na primer, kada partneru kažete da dobro izgleda ili ga odvedete na mesto koje voli ili ispunite neku želju, već ste bili romantični. Mali znak pažnje može značiti više, nego kupovina skupog poklona.

 


romantika1

4. Romantika zahteva mnogo truda i vremena

Naravno, neki određeni aspekti romantike mogu zahtevati više vremena, ali romantika je i u malim stvarima koje mogu mnogo značiti za vezu. Ako želite da se opustite na kraju dana, prigušite svetla, pustite omiljenu muziku. Prilikom serviranja hrane zaplešite u kuhinji sa partnerom ili mu spremite mirisnu kupku pa se zajedno opustite. Sve te stvari ne zahtevaju mnogo vremena, ali su zaista delotvorne.

5. Samo su žene romantične

U većini veza žene se smatraju romantičnijima, što uopšte ne treba biti slučaj. I žene i muškarci trebali bi dati svoj doprinos romantici. Jedina razlika između romantične i neromantične osobe je koliko ta osoba posvećuje vremena upravo malim znacima pažnje.

6. Cveće i bombonjere uvek pale

Iako su ovi pokloni lep gest, isto tako su već postali kliše. Naravno, lepo je dobiti ih na poklon, ali morate muškarcu dati do znanja da biti romantičan ne znači doneti poklon bez ikakvog povoda. Možda da vam uz to kaže koliko vas voli i ceni ili vam taj poklon da na mestu na kome ste se upoznali, sigurno će vas to dodatno obradovati.

7. Ili si rođen romantičan ili nisi

Istina je da niko nije rođen romantičan. Svako mora da nauči kako da bude romantičan ili uz porodicu i prijatelje ili iz knjiga i filmova. Ono što je predivno kod romantike je to, što je „zarazna“. Kada je jednom probate, želite još, a i vaš partner će sigurno biti romantičniji zauzvrat.


romantika2

8. Govoriti „volim te“ je dovoljno

Svi vole da čuju te dve slatke reči, ali kada je reč o romantici, dela govore više od reči. Ako ste stvarno romantični potkrepite svoje reči nečim čega će se vaš partner sećati. Na primer,  viljuškom na siru ili puteru pre jela napišite „volim te“ i stavite na sto. Neće proći nezapaženo.

9. Romantika zahteva mnogo priprema

Ono što je najlepše kod romantike je to da nema tačne formule – odnosno ono što neke osobe smatraju romantičnim, drugima to ne predstavlja romantiku. Ono što je ključno je da vi kao par nađete svoju formulu ili možda bolje rečeno dozu romantike. Nemojte se ustručavati da razgovarate sa partnerom. Izrazite svoje želje i obrnuto.

10. Dovoljno je biti romantičan na dan zaljubljenih

Na taj dan svi očekuju romantiku što na kraju ne ispadane onako kako smo zamišljali. Ako zaista to mislite onda vašoj vezi nedostaje spontanost i impulsivnost.

Romantika nije pretvaranje, nego iskrena želja da svog partnera obradujete, učinite ga srećnim i pokažete koliko vam je stalo. Često u filmovima i knjigama vidimo prevelike i nerealne „doze“ romantike. Počnite sa svojim malim dozama i uživite se, odnosno nemojte razmišljati. Prepustite se svim svojim čulima i sledite svoj instinkt…

navidiku.rs

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group