Važna pitanja koja mogu poboljšati vođenje ljubavi u braku

Kada je u reč o vođenju ljubavi u braku, često se smatra da je to nešto što navodi srce da brže lupa, oduzima dah i oslobađa od svih oblika anksioznosti.

Ali, ako je zaista tako, kako to da se većina bračnih parova zadovoljava uvek istim položajima u seksu? Previše često, supružnici postaju suviše “umorni” da bi eksperimentisali u spavaćoj sobi. Takvo nešto oduzima onaj misteriozni element seksu i stavlja vašu divlju prirodu “u teglu” koja se više nikad neće otvoriti.

Takođe, često osobe u braku prestanu da se trude da zavode svoje partnere. Pretpostavljaju da prsten na ruci znači da ne moraju više da se trude, jer se podrazumeva da će svom partner biti uvek privlačni. I mada će vas vaš suprug možda voleti bez obzira ne sve, odsustvo vašeg truda da ga zavodite, inicirate seks i budete maštoviti u krevetu će ga sprečiti da vas seksalno poželi.

Fantastičan seks zahteva pažnju

Ne postoji takvo nešto kao neverovatan seks koji se dešava sam od sebe. Možda ćete pomisliti da je tako na početku veze, ali ono što ste prevideli je vaš trud koji ste tada ulagali kako u svoj izgled tako i u činjenicu da zavedete i zadovoljite partnera. Naime, da biste došli do tog neverovatnog osećaja, morate se oboje potruditi da ostanete povezani i da zadržite u vazduhu tu želju za seksom. Koliko god delovalo kao da je vođenje ljubavi najlakši “posao” na svetu, to zaista nije tako. Kako biste dostigli tu vrstu seksa koja prevazilazi vaše telo, vaš seksualni život mora da bude u stanju da toleriše izuzetnu intimnost. I ne, ne govorimo o maženju nakon seksa, već o nečem sasvim drugom. O vrsti bliskosti s partnerom koja čini da vam je toplo oko srca.

Pitanja koja je potrebno da postavite svom suprugu kako biste poboljšali način vođenja ljubavi sa njim:

  • Nekim parovima je potrebno da se osećaju maksimalno povezano sa nekim da bi zaista imali kvalitetan seks. Da li to važi i za tebe?
  • Nekim ljudim je potreban seks da bi se osećali blisko, dok drugi žele seks samo kada se osećaju blisko. U koju grupu ti spadaš?
  • Ponekad se može desiti da zaboravim šta te uzbuđuje. Da li postoji nešto što ne radim, u čemu bi ti uživao?
  • Šta po tvom mišljenju čini seks romantičnijim i strastvenijim?
  • Da li bi više voleo da naš intimni čin liči na vođenje ljubavi ili seks?
  • Kada smo po tvom mišljenju imali najbolji seks i kako da to ponovimo?
  • Da li osećaš da sam prestala da te zavodim? Ako je tako, kako bi želeo to da promenim?

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group