Porodica - Brak

Šta prihvatanje zahteva za prijateljstvo od strane bivšeg govori o vašem braku?

Zamislite situaciju: sedate isprad računara i otvarate svoj profil na društvenoj mreži, a u prijamnom sandučetu pronalazite zahtev za prijateljstvo od strane vašeg bivšeg dečka.

Šta dalje činite? Verovatno vam kroz misli prolaze situacije koje vas vezuju za datu osobu, i u zavisnosti od toga na kakav način ste raskinuli, razmišljate da li da prihvatite ili ne. Dok vam je to dvoumljenje u glavi, verovatno se pitate zašto vas je potražio; kakav je njegov život sada, da li se oženio; da li ima decu? Prihvatanje njegovog zahteva za prijateljstvo ne bi samo bilo dakle ponovno povezivanje sa njim, već biste mogli da zavirite i u njegov život.

Pa opet, činjenica da oklevate je sigurno povezana sa vašim suprugom. Šta bi on pomislio o tome da prihvatite ovakav zahtev za prijateljstvo? Pod pretpostavkom da ste u srećnom braku, da li je nepravedno imati intimnu misao koja ne uključuje vašeg supruga? Da li bi prijateljstvo sa bivšim na društvenoj mreži zaista bio nevino? Da li je pogrešno pristati na takvo nešto?

Postoji određena stigma oko održavanja kontakta sa bivšim. I dok jedni smatraju da je to zabranjeno drugi u tome ne vide tako velik problem. Sve se zapravo svodi na to kako ste i zbog čega raskinuli. Ako je to bilo jako davno, i ako ste se prijateljski razišli, postoje šanse da čak sa datom osobom izgradite neki jednostavan oblik prijateljstva. S druge strane ako vas je povredio, varao i lagao, gotovo je nezamislivo uopšte želeti ponovno druženje sa takvom osobom.

DA LI JE RAZGOVOR SA BIVŠIM PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA VARANJE?

Ako vi prema datoj osobi ne gajite nikakva romantična osećanja i ako vaš suprug zna da sa njim vodite razgovor, onda se to ne smatra varanjem. Onog trenutka kada krenete da skrivate ekran telefona ili računara na kom je prikazana poruka od dotičnog, to prerasta u varanje.

RAZGOVOR SA BIVŠIM BI VAM MOGAO STVORITI PROBLEME POPUT:

  • PITANJA POVERENJA – Čak i ako vaš partner zna da razgovarate sa svojim bivšim, ako ste mu nešto u vezi svega prećutali i on to slučajno otkrije, vrlo ćete teško ponovo povratiti njegovo poverenje.

  • NEDOSTATKA POŠTOVANJA – Razgovor sa bivšim može vašem suprugu poslati poruku da vam vaš brak nije dovoljan, jer gledate u prošlost. On ovakvo vaše ponašanje može smatrati odsustvom poštovanja.

  • DAVANJA LAŽNE NADE BIVŠEM – Ako svakodnevno razgovarate sa bivšim on može steći pogrešnu predstavu o vašim namerama. Može mu se vratiti želja da bude sa vama ponovo što može ugroziti vaš brak.

  • UPOREĐIVANJA BIVŠEG SA SADAŠNJIM PARTNEROM – Ponovni razgovori sa bivšim partnerom nesumnjivo će u vama pokrenuti nostalgičan način razmišljanja. Na kraju završićete vagajući osobine, ponašanje i kvalitete vašeg bivšeg i sadašnjeg partnera.

Ž.J.

Izvor: YourTango

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group