Porodica - Brak

Šta je to "emocionalni rad" i kako da pronađete balans u svom braku?

Biti u ljubavnoj vezi zaista može da bude fantastično iskustvo, bilo da je krunisana brakom i da imate decu sa voljenom osobom, ili ste još uvek vas dvoje sami.

Ljubav, podrška, razumevanje – čini se da je sve na jednom mestu. Ali u svakom odnosu postoje mala svakodnevna neslaganja oko sitnica koja znaju vremenom da naprave velike probleme. Ko će pokupiti decu iz škole? Ko će isprazniti veš mašinu? Ko će napraviti večeru? Ove sitnice dovode do neravnoteže u emocionalnom radu, jer se uvek jedan partner više oprereti obavezama, dok drugi "uživa u slobodnoj vožnji". U redovima koji slede pokazaćemo vam kako da pronađete ravnotežu u svojoj vezi ili braku.

Emocionalni rad prvi je definisao sociolog Arlie Hochschild 1983. godine opisavši ga u svojoj knjizi The Managed Heart. Ovaj pojam prvobitno se odnosio na upravljanje sopstvenim emocijama kada se na primer od stjuardesa očekuje da budu ljubazne i nasmejane čak i u vrlo stresnim situacijama. Zatim je počeo da se primenjuje i na domaćinstva u kojima su se svakodnevne obaveze svodile većinom na jednu osobu.

KAKO DA URAVNOZEŽITE EMOCIONALNI RAD U VEZI?

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group