Šta izaziva osećaj usamljenosti u braku i kako se izboriti sa tim?

Brak i usamljenost – dve stvari koje ne bi trebalo da se nalaze na istom mestu.

Jer ako malo bolje razmislite, kako je moguće da se kraj osobe koju volite i koju ste odabrali za životnog partnera možete osećati usamljeno? Čak su vas i stariji članovi porodice savetovali dok ste bili mladi da pronađete nekog sa kim ćete moći da delite svakodnevicu, radost, tugu, bol kako se ne biste osećali usamljeno. Ali, šta ako je upravo vaš partner uzrok te usamljenosti?

Osećaj usamljenosti u braku je onaj momenat kada ste jedno pored drugog, ali ne uspevate da nađete zajedničku temu. Ne polazi vam za rukom da se povežete i osećate se poprilično neprijatno kada ste bez drugih ljudi u okruženju. Između vas nema ni fizičke, ni mentalne bliskosti. Vi u očima sveta jeste par, ali među sobom niste. Razlozi usamljenosti u braku su najčešće psihološko i fizičko zlostavljanje, užurban raspored, nedostatak emocionalne podrške, kao i vrlo retka fizička intimnost.

KAKO IZBEĆI OSEĆAJ USAMLJENOSTI U BRAKU?

Važno je da ne čekate da vas usamljenost u braku proguta. Pobrinite se da uz savete koje vam otkrivamo u galeriji ne upadnete u zamku monotonije i loših odnosa koji dovode do usamljenosti.

« 1 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group