Šta ako ne osećate više da ste zaljubljeni u svog supruga?

Jedan od najvećih izazova sa kojim se mogu sresti udate žene je taj da u jednom trenutku jednostavno shvate da više ne osećaju ljubav prema svojim muževima.

Naime, nije da je ona potpuno nestala, jer u dubini duše znaju da zapravo vole svoje jače polovine, ali se jednostavno ne osećaju zaljubljeno, kao nekad. Pitanje je: da li bi trebalo da se osećaju?

Ako ste se prepoznali u ovoj priči, trebalo bi da znate da je to što osećate prilično česta pojava, koju prati neverovatan osećaj krivice. Devojke odrastaju maštajući o tome kakav će jednog dana biti njihov brak. U filmovima i knjigama prikazane su i opisane scene romantičnih udvaranja, predivnih prosidbi i svakako zadivljujućih venčanja. Zamišljamo da ćemo sa voljenom osobom da živimo srećno do kraja života.

A, onda nastupa njeno visočanstvo realnost

Međutim, realnost je takva da se u braku dešavaju problemi i da kao takvi mogu da dovedu do odvajanja među partnerima. Od trenutaka kada ste srećni i zadovoljni lepršali kraj svog supruga i gledali ga zaljubljenim pogledom, do momenta kada zaista mislite da više ništa ne osećate prema njemu, proći će činiće vam se jedan sekund. Tada ćete logično biti zabrinuti za budućnost vašeg braka. Pitaćete se gde su nestala sva ona divna osećanja i zašto više ne osećate ljubav prema njemu?

Sve je stvar promene prioriteta

Najčešće problem leži u promeni prioriteta. On je nekad bio osoba broj jedan na vašoj listi prioriteta, ali je vremenom skliznuo ka dole i ustupio mesto deci, domaćim zadacima, obavezama oko kuće i sličnim stvarima. U takvoj situaciji logično je da svog supruga više doživljavate kao cimera nego kao ljubavnika. Ali, važno je da imate na umu ove 4 stvari:

  • Ovo što osećate je sasvim normalno i deo je prirodnog ciklusa braka
  • Možete se ponovo zaljubiti u svog supruga, bez ikakve sumnje
  • Da biste to uradili morate ga vratiti na vrh liste vaših prioriteta
  • Morate odlučiti da ga volite. Prvi put ste se zaljubili i bilo je van vaše kontrole, a ovaj drugi put mora da bude s namerom.

Magija namere

Direktna namera da svoj brak stavite na prvo mesto po važnosti može vam vratiti osećaj zaljubljenosti. Ali, kako da to sprovedete u delo? Stvorite vreme samo za vas dvoje. Ostavite po strani sve druge obaveze i otputujte negde zajedno. Po povratku nastavite da održavate tu konekciju slanjem poruka u toku dana. A kada se uveče sretnete kod kuće, ne ustručavajte se da zagrlite i poljubite svog supruga. Smestite se kada deca zaspu kraj njega i pričajte sa njim o svemu, kao nekad.

Imajte na umu da imate moć u svojim rukama da se opet osećate zaljubljeno. Sve što je potrebno da uradite je da je upotrebite.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group