Psiholozi otkrili koja godina u braku je najteža

Prema najnovijim istraživanjima, za 10 godina se čak i najjači odnosi „raspadaju“.

Prema statističkim podacima od 5.000 ispitanika u Evropi, zaključeno je da je udatim ženama jedanaesta godina braka najteža. U to vreme na ženu pada veoma teško opterećenje. Na kraju krajeva, moraju istovremeno da školuju decu i prate njihovo napredovanje u školi, održavaju kuću i pored toga, da rade. Kvalitet odnosa pati uglavnom zbog nedostatka vremena. Najčešće u tom peridu muškarci ne vide svoju ženu kao atraktivnu i poželjnu partnerku.

Prosečno trajanje braka u evropskim zemljama je oko 11 godina. Ali, ako prevaziđete ovu krizu posle 15 godina braka, zadovoljstvo odnosom će postepeno rasti tokom narednih 20 godina, kažu naučnici.

Specijalisti za porodične odnose su uvereni da je u ovom teškom periodu, važno da parovi nauče da „leče“ sve, uključujući i sebe, humorom: "Budite zajedno sa radošću, mirno reagujte na krize sa partnerom, smanjite očekivanja, pa čak i ako vaša veza nije savršena, neophodno je da se fokusirate na pozitivne strane svoje voljene osobe."

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group