Pokažite svom suprugu da ga cenite: 10 jednostavnih stvari koje možete učiniti već danas

Kada biste pitali svog supruga da vam iskreno kaže šta je to što najviše želi od vas, on bi vam rekao da bi voleo da se oseti cenjenim.

Neverovatno, ali istinito je da muškarci na prvo mesto po važnosti stavljaju to da ih osoba sa kojom su u braku pre svega ceni i poštuje. Zašto je to tako?

Jednostavno je vrlo: ako imaju vaše poštovanje i ako vi cenite to što vaš suprug radi zbog vas svakog dana, a pritom to znate i da pokažete, njemu ništa ne predstavlja jači „vetar u leđima“ da se još više trudi oko vas. Ako dakle pokažete svom suprugu da ga cenite, on će znati da ga ne uzimate zdravo za gotovo i daće sve od sebe da budete srećni sa njim.

Međutim, lakše je reći da želite nekom da pokažete da primećujete sve te male stvari koje radi zbog vas i naravno da ih cenite, nego to sprovesti u delo. A da li ste znali da svoju zahvalnost suprugu možete da iskažete na mnoge načine: usmeno, pismeno ili svojim delima? Ako vam je potrebna mala pomoć na ovom polju, obratite pažnju na redove koji slede.

10 predloga uz pomoć kojih svom suprugu možete da pokažete da ga cenite:

  1. Iskažite svom suprugu zahvalnost svakog dana za nešto. To može da bude sitnica poput toga da je izneo smeće do kante umesto vas ili činjenice da je došao kolima po vas da ne idete autobusom s posla.
  2. Nikad nemojte da se svađate sa suprugom pred drugim ljudima, niti da ga na bilo koji način omalovažavate.
  3. Kada vam on nešto govori, potrudite se da ga aktivno slušate i nemojte dozvoliti drugim stvarima da vam skreću pažnju.
  4. Uputite mu neki lep kompliment svakog dana. Kažite mu kako sjajno izgleda i da ste ponosni na njega što redovno vežba.
  5. Ostavite mu malu poruku na jastuku, na kojoj mu zahvaljujete na tome što se budite kraj njega svako jutro.
  6. Naglasite da je on zaslužan što imate snage, volje, mogućnosti i motivacije da jurite svoje snove. Kažite mu kako ste zbog njegove podrške ostvarili brojne uspehe.
  7. Kada vidite da je vaš suprug veoma umoran, preuzmite na sebe njegova kućna zaduženja. Takođe, pustite ga vikendom da duže spava.
  8. Pređite preko sitnica koje nisu bitne, a koje mogu da unište vaš brak. Fokusirajte se na stvari koje su zaista važne. To što je zaboravio da kupi mleko, ali je doneo sve ostalo sa spiska je sitnica.
  9. Budite strpljivi ako on nešto pogrešno kaže ili uradi. Svi smo mi samo ljudi, a kao takvi skloni smo greškama. Opraštanje je magično.
  10. Pokažite mu koliko ga volite i cenite govoreći njegovim jezikom ljubavi. Ako je to fizički dodir, inicirajte seks. Ako su u pitanju dela, izmasirajte ga od glave do pete. Ako on voli poklone, iznenadite ga nekom sitnicom kad najmanje očekuje.

Suština je zapravo da ga usrećite, ističući male stvari koje radi zbog vas i uzvraćajući mu istom merom.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group