Porodica - Brak

Najstariji par na svetu proslavio 80 godina braka

106-godišnji Džon i 105-godišnja Šarlot Henderson iz Amerike ušli su u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji živi par. Pročitajte o tome kako su uspeli da žive zajedno toliko dugo.

Svako u životu sanja o ljubavi i braku. A za 106-godišnjeg Džona i 105-godišnju Šarlot Henderson, ta želja nije samo postala stvarnost, već je i zauvek upisala njihova imena u istoriju: primetivši njihovu 80-godišnjicu braka oni su uvršteni u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji živi supružnici.

Ljubavna priča Džona i Šarlot počela je 1934. godine na Univerzitetu u Teksasu u Austinu. Na predavanjima je Džon sedeo iza svoje buduće supruge i nije mogao skinuti pogled sa nje. „Izgledao je kao dobar momak i nisam imala ništa protiv što me je gledao“, priseća se ona. Prema Džonu, Šarloti je bilo potrebno pet godina da se uda za njega. Tako su 1939. godine u maloj crkvi, u prisustvu dvoje gostiju, postali muž i žena i proveli svoj medeni mesec u jeftinom hotelu u San Antoniju. Od tada, Džon i Šarlot žive zajedno 80 godina (s obzirom na period pre braka - 85).

Nakon venčanja, par se preselio u Baitovnu, gde je Šarlot radila kao učiteljica, a Džon je napravio karijeru u kompaniji Humble Oil and Refining Co. Nakon penzionisanja 1972. godine, otišli ​​su na krstarenja i putovali u zemlje Južne Amerike, Skandinavije, Kine i desetine drugih mesta.

Par objašnjava tajnu svoje dugovečnosti pravilnom ishranom, uživanjem male količine alkohola i sportovima. Džon se takođe šali da su on i njegova žena toliko dugo živeli zbog nedostatka dece. Što se tiče tajne srećnog braka, supružnici su celog života pokušavali da manje psuju i da reše sve sukobe pre odlaska u krevet. Zanimljivo je da su se prošle godine Džona i Šarlot upisali i u Ginisovu knjigu rekorda - kao najstariji živi par po ukupnoj starosti (211 godina)

M.L.

glamour.ru

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group