Kako obnoviti poljuljano poverenje u braku?

Poverenje, tako mala reč sa tako velikim značenjem.

Obnova poljuljanog poverenja u braku, može izgledati kao nemoguća misija. Međutim ako ste rešeni da se tome posvetite, trebalo bi da znate da je sasvim moguće vratiti izgubljeno poverenje. Poverenje se formira kada postoji potreba i kada je ta potreba ispunjena. Dajući nekom drugom priliku da ispuni tu potrebu, vi zapravo postajete ranjivi. Ako osoba prestane da ispunjava vaše potrebe, poverenje biva narušeno.

SLUČAJ U KOM JE POVERENJEM NARUŠENO

Brak bez poverenja i poštovanja je osuđen na propast. Ova dva elementa čine osnovu na kojoj stoji vaš brak. Kada je poverenje narušeno nužno je slediti sledeće korake za njegovu obnovu – priznanje, oproštaj i promenjeno ponašanje. To nije nešto što može samo jedna osoba da uradi. Ove korake moraju preduzeti obe strane u braku.

OBNOVA POVERENJA U BRAKU

Ne bi trebalo da se pitate - kako da nateram supruga da mi veruje? Umesto toga trebalo bi da se fokusirate na to da budete verodostojni. Pre svega treba da postanete transparentni u svim aspektima vašeg odnosa. Na ostavljajte ni najmanje prostora za nagađanje, divlju maštu ili pretpostavke. U braku mora postojati istinski oproštaj da bi se povernje vratilo. Morate pre svega oprostiti sebi, a nakon toga potrebno je da vam vaš suprug oprosti od srca. Za oproštaj je potrebno vreme, a vi morate postati posvećeni oproštaju.

OSTANAK U BRAKU BEZ POVERENJA

Mnogi se danas pitaju – šta ako više nikad ne budu u stanju da veruju svom partneru? Ako nema poverenja u braku, to znači da se on drži na vrlo klimavim nogama. Bez poverenja ne možete očekivati od supruga da ispuni vaše potrebe za podrškom, sigurnošću, lojalnošću, doslednošću i svakako ljubavlju, i obratno.

VEŽBE ZA IZGRADNJU POVERENJA

  • Podelite međusobom lozinke na društvenim mrežama. Mobilni telefoni i društvene mreže učinili su varanje itekako dostupnom opcijom. Ako učinite svoj odnos u tom smeru transparentnim, pokazaćete svom suprugu da nemate šta da krijete.

  • Razgovarajte sa suprugom o svojim strahovima. Ako se plašite da bi mogao zloupotrebiti vaše poverenje, povedite o tome iskren razgovor, i kažite šta želite da on uradi kako bi vas umirio.

  • Prenesite odgovornosti jedno na drugo i dosledno ih se pridržavajte. Ovo se tiče kućnih obaveza, odvoženja dece u vrtić, kupovine namirnica i svega drugog što vam može pomoći da zamenom uloga izgradite jači odnos. Najbolje nekog razumemo kada smo u njegovim cipelama.

  • Odredite zabranjene zone. Poverenje je krhko i ako radite na tome da ga obnovite, morate naučiti kako da zaštitite poverenje koje je u izgradnji. Stavite tačku na kasno dolaženje kući sa posla, ne spavanje u istom krevetu, ne javljanje na telefon, skrivanje mobilnog telefona i sl stvari.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group