Kako način na koji pričate o svom suprugu može da odredi sudbinu vašeg braka?

Da li ste ikad uhvatili sebe da pričate loše o svom suprugu kada on nije tu?

Sigurno ste bili u situaciji kada su na nekoj zabavi žene formirale krug bez muževa, i zabavljale jedna drugu na njihov račun. Slušali ste priču za pričom o slabostima njihovih muževa, kao i o tome koliko ih samo nerviraju svojom nesposobnošću, usporenošću ili opsednutošću sportom. Te žene pokušavaju da stvore konekciju jedna sa drugom, nadmećući se zapravo u kategoriji „koja je udata za većeg idiota“.

Možda ste i poželeli na sekund da dodate nešto, ali vas je sprečio grč u stomaku. Iako je sasvim očigledno da je pogrešno govoriti o čoveku sa kojim delite život na takav način, vrlo lako u krugu takvih žena možete da zaboravite o kome pričate, i čija osećanja možete da povredite. Iskušenje da se pridružite ekipi frustriranih žena je veliko, i lako se može dogoditi da vaše poštovanje prema suprugu i vašem braku bude gurnuto po strani, i da ustupi mesto lošim komentarima.

DA LI STE UDATI ZA IDIOTA?

Ironično je zapravo to što kada pravimo od svog supruga idiota, nekako smo nesvesni činjenice da naglašavamo sopstveni idiotizam. Setite se, vaša slobodna volja vas je navela da se udate za tog „idiota“. Istina je svakako daleko od toga. Niste udati za idiota, i vi to vrlo dobro znate. Znate koliko vaš suprug vredi i koliko je sposoban, a sve te priče koje slušate i možda neku sličnu želite da podelite sa drugim ženama, su zapravo tu da nasmeju sve prisutne. Hmm, takvo nešto nas vraća u srednju školu, kada su naša nezrelost i nesigurnost bili ti koji su vodili naše postupke i govorili nam da treba da “spustimo“ nekog, kako bi se lično osećali bolje.

Međutim, taj prolazni smeh ni na koji način nije vredan vašeg braka i njegove stabilnosti. Govoreći loše o svom suprugu, čak i pri nevinom pokušaju da nasmejete prijateljice, vi njega izdajete i zavete koje ste mu dali. Jednostavno je zapravo: stavite se samo na njegovo mesto i zamislite da o vama na sličan način priča pred svojim prijateljima. Da li biste propali u zemlju od stida?

TUŽNA STRANA CELE PRIČE

Najtužnija stvar u celoj priči je ta što sve te žene kojima biste iza leđa svog muža govorili ružno o njemu, nemaju priliku da vide koliko je on zapravo divan, jer ga ne viđaju svakodnevno. One ne vide sve ono što on čini za vaš i vašu porodicu, a sve što čuju je vaša priča o tome kako je neodgovoran, nepažljiv ili nesnalažljiv u nekoj oblasti. Potrudite se da ne budete ta osoba koja stvara lošu prizmu u očima drugih, kroz koju će da posmatraju vašeg muža.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group