Kada vaš suprug brani drugu ženu šta je poželjno da uradite, a šta ne?

Osoba sa kojom ste u braku bi trebalo da je uvek na vašoj strani, nezavisno od toga ko je s druge strane.

Samim tim može da bude vrlo bolno i poražavajuće ako se dogodi da vaš suprug brani drugu žensku osobu. U tom momentu preispitivaćete sve…njega, vaš brak, svoja osećanja prema njemu i sve situacije kroz koje ste prošli.

Iako deluje kao da od ovog ne može gore, činjenica da vaš suprug brani drugu ženu ne mora nužno da bude loša stvar. Pre svega je važno da znate zašto se on tako ponaša, ali i kako bi trebalo da reagujete na to. Otkrivamo vam u redovima koji slede šta je poželjno da uradite, a šta ne u ovakvoj situaciji, koja bi vrlo lako mogla da vas košta braka. 

Stvari koje bi trebalo da uradite

Pre svega, pokušajte da ostanete smireni – Potrudite se maksimalno da kontrolišete svoja osećanja. Nemojte dozvoliti besu da upravlja vašim postupcima i da zbog njega uradite nešto zbog čega ćete kasnije žaliti.

Povedite razgovor sa njim o tome - Morate dati svom suprugu priliku da vam objasni svoj postupak. Nije poželjno da skrivate činjenicu da vas je to što je uradio povredilo, jer će to samo dovesti do većeg nezadovoljstva.

Saznajte koji su motivi vašeg supruga – Važno je da iz cele priče isključite svoje pretpostavke. One imaju običaj da vas navode na pogrešan put. Umesto da sami donosite zaključke, saznajte šta ga je navelo da se tako postavi. Da li zaista misli da je ona u pravu, a vi ne?

Pokušajte da ostanete objektivni – Ovo je zaista lakše reći nego učiniti, priznajemo. Ali, ako želite da razumete motive svog supruga morate objektivno sagledati stvari. Da li postoji mogućnost da vi niste bili u pravu? Iako vas vaš suprug iskreno voli, možda ne želi da budete povodom nečega u zabludi.

Razmislite o načinu na koji ju je branio – Ako vam je jednostavno rekao da misli da je ona u pravu i pokušao da vam objasni zašto to tvrdi, to znači da ne može da ide protiv svog mišljenja. S druge strane ako je brani i ne pokušava pritom da uvaži vaše mišljenje, jasno je da nečeg ima među njima.

Stvari koje ne bi trebalo da radite

Nemojte se pretvarati u kraljicu drame – Već smo istakli da bi zaista trebalo da pokušate da se obuzdate i ne reagujete preterano. Umesto da postanete kraljica drame, koja će uputiti svom suprugu neke uvredljive reči ili ga povrediti svojim postupcima, odvojite malo vremena da razmislite o svemu.

Nemojte pokušavati da kontrolišete njegovo mišljenje – Možete se složiti sa mišljenjem svog supruga, a i ne morate. Međutim, ono što nikako ne bi trebalo da radite je da pokušavate da na naterate da promeni svoje mišljenje. Ne želite da on misli da je vaša namera da ga kontrolišete.

Nemojte da ga optužujete da vas vara – Verovatno će vam prva pomisao u glavi biti da vas suprug vara sa ženom čije mišljenje je branio. Međutim, to zaista ne mora da bude slučaj. Ovakve optužbe mogu u velikoj meri uništiti vaš brak.

Nemojte da krivite drugu ženu zbog ponašanja svog supruga – Čak i da se ispostavi da vaš suprug gaji osećanja prema drugoj ženi i da vas na kraju i napusti zbog nje, nikad nju ne bi trebalo da krivite za njegove postupke. Upuštanje u vezu sa oženjenim muškarcem ide na njenu dušu, ali je jedini krivac za loše ponašanje prema vama vaš suprug. S njom vi zaista nemate ništa.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group