Fundamentalna pravila po pitanju ljubavi u braku

Ljubav je prilično kompleksna i nije je lako definisati.

Još manje ćete je razumeti i gotovo svakodnevno mučiće vas u vezi sa njom gomila pitanja. Međutim, iako se kaže da u ljubavi nema pravila, postoje neka fundamentalna načela da ih tako nazovemo, odnosno smernice koje vam mogu pomoći da se uspešno krećete kroz zamršeni lavirnit ljubavi.

Vaš odnos sa voljenom osobom ne mora da bude komplikovan, ispunjen stresom i neispunjenim očekivanjima. Sve što je potrebno jeste da otkrijete koja su to važna pravila po pitanju ljubavi i da zahvaljujući njima održavate sreću u svom braku.

Pravila ljubavi:

Nikad nemojte da pokušavate da poništite način na koji vaš suprug vidi stvarnost – Izjave poput “totalno je suludo što tako misliš” mogu učiniti da vaš suprug stekne utisak da ne vrednujete njegovo mišljenje. A to nije put kojim želite da idete.

Do kompromisa može da dođe ako obe strane uvaže viđenje partnera – Ne možete očekivati da vaš suprug pristane na kompromis ako pre toga niste uvažili njegovo mišljenje. Morate koračati njegovim cipelama, ako želite da nađete rešenje za bilo kakav problem.

Kvalitetan par čine pojedinci koji podržavaju jedni druge – Vaš suprug mora da zna da podržavate način na koji on razmišlja i stvari u koje veruje. Možda to nisu iste stvari koje su vama bitne, ali vam moraju biti važne jer njemu jesu.

Važno je uvek prihvatati ponude za povezivanjem – Kada je jednom od vas dvoje potrebna pažnja, savet, podrška i ljubav drugog, na taj se zahtev mora odgovoriti. To znači da se morate truditi da uvek pronalazite načine da se povežete sa voljenom osobom, jer savremen život lako zna da uzme svoj danak.

Potrebno je timski rešavati probleme u braku – Kakav god problem da je u pitanju, morate zapamtiti da ste vas dvoje tim i da ne radite jedno protiv drugog, već da je važno da nađete način da sarađujete. Isključivo timsko rešavanje problema može da vam donese rešenje.

Osobe koje iskreno vole jedna drugu će se truditi da budu najbolja verzija sebe u prisustvu partnera - Istina je da će vas vaš suprug voleti u vašem najboljem. ali i najgorem izdanju. Međutim to ne znači da bi ovo trebalo da koristite. Naprotiv, baš zbog toga se morate truditi da budete neko s kim će on želeti da dočeka starost, a ne neko od koga bi najradije pobegao.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group