Porodica - Brak

Da li vam je neophodan seks svakog dana ako želite da zatrudnite?

Problem sa začećem je nešto sa čim se suočava neverovatno velik broj žena današnjice.

Prema stručnjacima koji se bave plodnošću kod žena, pogrešne informacije koje su usvojene na ovu temu su zapravo najveća prepreka. Ako pokušavate da ostanete u drugom stanju, logično bi bilo da zaključite da bi seks trebalo da praktikujete svakog dana, zar ne. Pogrešno – tvrde lekari.

NIJE NEOPHODNO DA IMATE SEKS SVAKOG DANA AKO PLANIRATE ZAČEĆE

Spermatozoidi u ženskom telu mogu da prežive i do tri dana, s toga je seks jednom u tri dana sasvim dovoljan ako želite da ostanete u drugom stanju. Najplodniji dani kod žena su oni dan do dva pre ovoluacije. Ako žena ima menstrualni ciklus na svakih 28 dana, ona ovulira na sredini tog perioda, dakle 14-tog dan. Ako je planirala da zatrudni treba je da ima seks 12-tog ili 13-tog dana. Razlog tome je vrlo jednostavan – nakon ovulacije šanse da žena zatrudni su ravne nuli, jer jajašce više nije prisutno.

DA LI JE OD POMOĆI ILI JE ŠTETNO IMATI SEKS SVAKOG DANA?

Za par koji pokušava da dobije bebu, može biti vrlo stresno planiranje seksa. Ako je seks postao obaveza svakog dana, to dovodi do osećaja napetosti i samim tim odsustva zadovoljstva. Osim dakle što seks treba da vam posluži kao sredstvo za začeće, on je ujedno i nešto u čemu biste trebali da uživate.

ZAŠTO JE 35 TAKO VAŽAN BROJ?

Stvarno ste jednostavno takva da se žene rađaju sa određenim brojem jajašaca u svom telu, dok sa druge strane muškarci proizvode spermatozoide do kraja svog života. Kada navršite 35 godina života broj jajašaca koji vam je ostao je znatno manji nego što je bio kada ste imali 20 godina na primer. Takođe nije problem samo u broju, već i u kvalitetu, zbog čega kod žena koje pređu 35-tu godinu života češće dolazi do pobačaja, ili do problema sa rastom ploda u materici.

Ž.J.

Izvor: Pure Wow

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group