Porodica - Brak

Bitke za koje se vredi boriti u braku

Da li ste znali da svađe u braku, ponekad mogu da budu i zdrave?

Možda vam još uvek izlazi para iz ušiju što je vaš suprug sa gomile složenih majica izvukao nepažljivo baš onu poslednju, srušivši pri tom sve ostale. Ili vam i dalje nije jasno zašto pastu za zube ostavlja otvorenu i toalet papir stavlja naopako. Ne možemo eliminisati nesuglasice i različita mišljenja, ali će vam sigurno značiti da saznate da neke svađe u braku mogu da budu pozitivne. Važno je da napavite razliku između njih i onih koje ruše temelje jednog odnosa.

KAKO BORBA MOŽE DA BUDE DOBRA?

Pre svega ona vam daje priliku da iskažete svoj stav. Nesporazumi su sasvim mogući jer nemamo svi iste poglede na svet, interesovanja, prioritete i verovanja, čak i ako živimo zajedno. Ako ćutite i tiho patite, prihvatajući partnerovo mišljenje kao jedino u svakoj priči, lagano gubite dodir sa svojim "ja". Borba za svoje pravo da kažete šta mislite i osećate vam daje priliku da budete ravnopravni i da saznate zašto vaš partner misli suprotno.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group