5 stvari koje brak JESTE i 5 koje definitivno NIJE

Kao što ne možete na početku školovanja imati sve neophodno znanje koje vam je potrebno za snalaženje u životu, tako ne možete ni čim stupite u brak znati kakav je on.

Sa svakim novim danom u braku, vi zapravo učite nešto novo. Sakupljate vredne informacije i saznanja koja ćete upotrebljavati duž puta. Ponekad ćete se “opeći”, a ponekad ćete se vratiti par koraka unazad iako ste mislili da je jedino napredak moguć.

Kao dete koje pohodava, padaćete i ustajati. Nakon prve decenije u braku, bićete daleko bogatiji nego što ste bili na njegovom početku. Ali, ne mislimo na materijalno bogatstvo, već na znanje o braku koje ćete steći. Pa opet, ne bi bilo loše da imate i neku malu pomoć sa strane u pogledu toga šta je brak, a šta definitivno nije, kako ne biste bili u zabludi. Danas vam pružamo tu malu pomoć.

5 stvari koje brak JESTE

Brak predstavlja potencijal za intenzivnu, duboku i raznovrsnu intimnost – Seksualnu i emocionalnu.

Brak je saznanje da vam neko čuva leđa. Uvek – A i vi čuvate tu osobu svim raspoloživim sredstvima.

Brak je kada ste viđeni u svom najgorem izdanju, ali ste i dalje voljeni – Tada nastupa neverovatan osećaj zahvalnosti i sigurnosti.

Brak je kada ne možete da dočekate da sa voljenom osobom podelite ono što vam je u glavi – Kada ne postoji niko s kim biste se radije i smejali i plakali.

Brak je obećanje koje ste dali – Zavet da ćete se truditi više nego ikad pre da stvorite zajedno nešto što je vredno.

5 stvari koje brak NIJE

Brak nije za slabe – Brak zahteva ogroman trud i rad i nije za one koji na to nisu spremni.

Brak se ne svodi na to da uvek dobijate ono što želite – On nije diktatura. U njemu nikad ne može jedna osoba uvek biti u pravu.

Brak nije raketna nauka – Principi na kojima se zasniva su jednostavni poput lojalnosti, iskrenosti, poštovanja, razumevanja i tolerancije.

Brak nije izašao iz mode – Ne bi trebalo insituciju braka posmatrati kao staromodnu, jer ona zaista podržava neke vredne stvari poput odanosti jednoj osobi.

Brak nije sam po sebi stimulativan – To što ste s nekim u braku ne znači da vam je sreća zagarantovana. Vrlo lako se može upasti u kolotečinu zbog čega je potrebno pronaći načine da brak ostane svež.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group