Porodica - Brak

30 sekundi je potrebno da poboljšate stvari u svom braku

Pre nego što večeras poželite laku noć svom partneru, odvojite još 30 sekundi za poboljšanje vašeg braka.

Podignite ruku svi vi koji imate utisak da je vaš brak upao u kolotečinu i da ide putem bez povratka. Iako možda svaku slobodnu minutu u toku dana provodite sa suprugom diskutujući o svetskim problemima, verovatno vrlo malo vremena posvećujete nezi vašeg odnosa. Sasvim je normalno kako godine prolaze, da se vaši razgovori svode na planove o obrocima, odvođenju dece u školu, popravkama po kući i planiranom letovanju.

Međutim stručni psiholozi tvrde da je potrebno svega 30 sekundi da bi se vaš odnos u najmanju ruku rečeno – začinio, i vratio na kolosek. Budući da je vaše vreme sa partnerom, bez drugih ljudi (i dece) u toku dana obično ograničeno ne škodi da isporbate ovu isprobanu taktiku za podsticanje stvari i pobedu na vašem zajedničkom frontu.

Dakle pre nego što zagrlite svoj jastuk, pokušajte da verbalizujete trenutke u toku dana zbog kojih ste se osećali dobro kao i da pri tom uputite kompliment voljenoj osobi.

PRIMER 1: recite mu kako vam je mnogo značilo što je stavio veš na pranje, ili ga ubacio u sušač. Pohvalite njegov trud i odvajanje dragocenog vremena za slaganje čarapa.

PRIMER 2 : zahvalite mu što vam je napravio osvežavajući napitak/kafu kada ste došli sa posla umorni. Naglasite pri tom kako niko ne pravi bolji napitak/kafu od njega.

PRIMER 3 : oduševljeno primetite kako je popravio vrata od garaže, zamenio sijalicu u hodniku, pokosio travnjak, oprao terasu i sl. Za sve ove stvari treba volja, a ako prolaze nezapaženo, volja se gubi.

Poenta je u tome da uočite trud i rad vašeg partnera i njegove napore koje ulaže u ime vašeg partnerstva. Umesto konstantnih kritika na njegov račun, pohvalite ono što ste primetili da je uradio. Svakom je ponekad potrebna motivacija, podrška i pohvala, čak i ako to javno ne pokazuje.

Ž.J.

Izvor: Pure Wow

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group