Uradi sama – odeća za trudnice

Trudnoća sa sobom donosi brojne izazove.

Pre svega je potrebno navići se na činjenicu da će se naše telo drastično menjati iz meseca u mesec, kako beba bude rasla. A potom pronaći način da ne potrošimo malo bogatstvo na odeću za trudnice. Ukoliko se slažete sa nama, spremni smo da podelimo sa vama male trikove za prepravku vaše stare garderobe – u trudničku. Ono što je još interesantnije je da vam neće čak trebati ni usluge krojačice. Sve možete uraditi same!

 

  1. Dodajte elastični pojas staroj haljini koja vam više ne pristaje, i dobićete veoma praktičnu suknju.

  2. Upotrebite svoj stari kupaći kostim koji ćete produžiti dodatkom u obliku topa, koji će se prilagoditi vašem stomaku. Isti možete nositi kao majicu ili stilizovani kupaći kostim.

  3. Napravite laganu tuniku od marame koju ćete jednostavno prebaciti preko ramena i pričvrstiti kaišem iznad stomaka

  4. Ako ste vešti za šivaćom mašinom, predlažemo vam da napravite jednostavne suknje za trudnice od bilo koje vrste rastezljivog materijala.

  5. Ako još uvek možete da uđete u vaše stare farmerke, ali vam pojas predstavlja problem na lak način ih možete proširiti. Dovoljno je da ubacite parče rastezljive tkanine na mesto gde ste prethodno odsekli nepotreban deo

  6. Jednostavnija varijanta za sličan problem, je ubacivanje materijala sa bočnih strana farmerki.

  7. Napravite vrlo simpatičnu suknju po uzoru na zavese. Ista je pravilnog oblika i ima elastičan pojas. Fantastična je jer istu možete da nosite i nakon trudnoće.

  8. Svoju staru majicu, možete pretvoriti u trudničku dodajući joj rastezljivi pojas.

  9. Letnja varijanta farmerki odnosno kratkih pantalona sa rastezljivim strukom je svakako nešto što vredi imati. Lake su za pravljenje i udobne za nošenje.

  10. Ako imate problem sa zakopčavanjem džempera po dužini, jednostavno eliminišite suvišnu dugmad i pretvorite ga u simpatični kardigan

Ž.J.

Izvor: DiyMaternity i Buzzfeed

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group