15 neverovatnih načina da upotrebite lak za kosu

Primarna upotreba laka za kosu je da učvrsti vašu frizuru, ali postoji još mnogo načina da iskoristite ovaj “magični”sprej.

Ako želite da zaustavite klizanje stopla u cipelama, naprskajte unutrašnjist sandale ili cipele lakom za kosu. Ukoliko želite da vaše kožne cipele svetlucaju tokom celog dana, trebalo bi da ih poprskate lakom za kosu. 

Isto tako, ako ne želite da vaša kratka haljina ili suknja klizi, treba da sprejom za kosu naprskate predeo oko vaših butina. Problem koji često imamo, jeste cepanje čarapa kada žurimo za posao ili kada smo na poslovnom sastanku. Kada primetite da je vaša čarapa pocepana, odmah nanesite lak za kosu koji će sprečiti dalje cepanje čarape.

Kada ne možete da pronađete valjak koji pokuplja dlačice, treba staviti sprej za kosu na peškir i protrljati farmerice, bluze ili jakne. Lak za kosu će pokupiti dlačice sa odeće. Sa lakom za kosu možete sačuvati i buket sa vašeg venčanja, ili bidermajer koji ste uhvatili na svadbi. Prvo buket treba osušiti, a onda treba poprskati lakom za kosu.

Ako se plašite raznih insekata i buba, ne brinite, jer možete da koristite lak za kosu da ih ubijete. Možete ih naprskati sprejem, a zatim ih bacite. Možete očistiti marker i mastilo sa zidova lakom za kosu. Ovo stvarno radi!

Trebalo bi primeniti lak za kosu na patent zatvarače, rajsferšlusu, na vašim farmericama, suknjama ili haljinama da izbegnete neprijatne trenutke kada ne možete da ih otkopčate. A da li ste znali da vaše skupe zavese i draperije možete zaštititi od starenja lakom za kosu? O da! Samo ih lagano naprskajte.

Možete koristiti sprej za kosu kao oružje, kada ste u opasnoj situaciji. Možete naprskati sprej napadaču u oku. Lak za kosu će ga zaslepeti za trenutak, tako da ćete imati dovoljno vremena da pobegnete. A kada vaša deca ili gosti ostave trag mastila na vašem nameštaju možete probati da ga očistite lakom za kosu.

Ponekad ne možemo uvući konac kroz iglu, zar ne? U tom slučaju, trebalo bi naprskati konac lakom i sve će ići lakše. Da li ste znali da možete raspaliti vatru pomoću laka za kosu? Nekoliko brzih sprejeva će vam pomoći da zadržite svoju kuću toplom i van ledene sezone.

Vaš kuvar sa receptima nakon dužeg korišćenja može postati uflekan ili umašćen raznim namirinicama, jer se koristi u kuhinji. Ovo možete sprečiti prskanjem svake stranice lakom za kosu.

photo: unsplash

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group