Uradi sama: Košulja sa golim ramenima

Već svi znamo da je odeća sa golim ramenima najveći hit ovog leta.

Predlažemo da napravite svoju jedinstvenu košulju koja će na suptilan način naglasiti vašu ženstvenost. Pronađite u ormaru staru košulju na kopčanje koju ne nosite, ili još lakše – pozajmite košulju svog partnera.

Potrebno vam je malo strpljenja i truda i dobićete neodoljiv letnji top sa golim ramenima koji je idealan kežual odevni komad. Top možete kombinovati sa uskim farmerkama, seksi visokim potpeticama, ali i sa laganim letnjim espadrilama.

Ovaj DIY projekat je jednostavan, zabavan i odličan način da starim stvarima date novi život. Želite li vašu sopstvenu verziju?

Potrebno vam je:

košulja
široka elastična traka
igla za šivenje
šivaća mašina (možete koristiti i lepak za tkaninu kao zamenu)
makaze
pegla
zihernadla

Prvo, postavite svoju košulju na ravnu površinu sa oba rukava sa strane. Odredite gde želite da isečete košulju. Na primeru sa video snimka košulja je isečena desetak santimetara iznad linije džepa. Sledeće, uzmite špenadle i postavite ih na košulji kao markere za određivanje linije reza. Pratite markere i isecite košulju. Kada završite, okrenite košulju naopako i onda pokrijte sirove ivice tako što ćete presaviti košulju ka unutrašnjoj strani. Stvorićete prevoj u koji ćete uz pomoć zihernadle uvući elastičnu traku. Koristite peglu da bi rukavi dobili besprekoran izgled. Ako koristite lepak za tkaninu umesto igle za šivenje, pratite iste korake.

Napomena: Premalo ili previše elastične trake će uticati na širinu košulje.

Sada ste dodali još jedan top sa golim ramenima u svoj ormar! Za više detalja pogledajte video:

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group