Pletene maske kakve do sad niste videli

Mlada umetnica sa Islanda, podelila je tokom poslednjih nekoliko dana na svom Instagram profilu veoma upečatljive i neobične maske.

Kako je od izbijanja panedemije Korona virusa, izlazak iz kuće bez zaštitne maske i rukavica praktično nemoguć, a potreba za istima je inspirisala mnoge. Među njima je i ova mlada studentkinja čija strast je između ostalog i pletenje.

Kako sama kaže bavi se pletenjem od kad zna za sebe, a ono joj u velikoj meri ispunjava vreme od kako smo svi globalno zarobljeni kod kuće. Suočeni sa nesvakidašnjim nevidljivim neprijateljem, pronalazimo različite načine da mu doskočimo, ujedno prekraćujući svoje vreme. Islandska umetnica je svoje znanje i veštine u ovom slučaju primenila za izradu kolekcije veoma zanimljivih maski za lice, koje čak pomalo deluju bizarno i zastrašujuće.

Svesna toga da su se životi svih nas drastično promenili od kako je prisutna pretnja u vidu Korona virusa, ova mlada umetnica daje svoj jedinstven doprinos situaciji, uzimajući u ruke pletivo i igle. Kako nam je svima potrebno da na smislen način provodimo ove karantinske dane, ideja o pletenim maskama je naišla na ovacije širom sveta. Umetnica kaže da joj pletenje omogućava da se na pozitivan način izbori sa situacijom, nadajući se pri tom da će svojim radom uspeti da motiviše i druge ljude.

Svoje studentske dane, ova mlada dama provodi u karantinu i priznaje kako joj je s početka to vrlo teško padalo. Bilo joj je zaista izazovno da ostane skoncentrisana na učenje. U potrazi za svojom “zen” fazom, umetnica se okrenula pletenju, što je zaista urodilo plodom. Izrada maski dala joj je neophodnu smirenost i koncentraciju, a mlada devojka se nada poput svih nas da ćemo leto ipak moći u većoj meri da provedemo napolju.

Pogledajte vrhunsku kolekciju autentičnih maski koje smo za vas izdvojili.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group