Napravi domaću masku za kosu sa maslinovim uljem & zasijaj

Jednom kada vidite koliko je lako napraviti masku za kosu u kućnim uslovima, nikada vam više neće pasti na pamet da trošite silne pare na svakojake (često sasvim neproverene) proizvode.

Sve što vam treba za jedan ovakav poduhvat jeste ekstra devičansko maslinovo ulje i esencijalno ulje po vašem izboru. Odaberite nešto dublju staklenu posudu i u nju sipajte oko pola šolje maslinovog ulja – ova količina nije obavezna i varira od same dužine vaše kose. Sami procenite kolika količina maske može da zadovolji potrebe vaše kose – gusta i dugačka kosa će možda zahtevati i više maslinovog ulja.

Zatim toj količini dodajte 4-5 kapi esencijalnog ulja čiji ste miris prethodno sami odabrali (lavanda, citrusi, ili neko drugo aromatično bilje). Sada ovu smesu zagrejte u mikrotalasnoj pećnici, ali pazite da ne bude pretoplo, 30-tak sekundi će biti sasvim ok.

Sve što nakon toga trebate da uradite jeste da lepo očešljate svoju kosu, stanete iznad lavaboa ili sudopere i savijete glavu tako da kosa ostane unutra. Jednom kada ste našli odgovarajući položaj krenite sa nanošenjem ulja, i to rukama – dok ne pokrijete svaku vlas kose. Ukoliko su vaši krajevi previše suvi ili iskrzani možete ih slobodno umočiti pravo u posudu u kojoj ste pravili masku.

Sve što vam onda preostaje jeste da ocedite višak ulja i uvijete kosu u punđu na vrh glave, a zatim da sačekate 30-tak minuta koliko ovoj smesi treba da deluje.

Kada to vreme i istekne postarajte se da temeljno isperete kosu i više puta šamponirate – zapravo sve dok vam se (pod prstima) ne učini da je masnoća nestala.

Na kraju stilizujte svoju kosu kao što to i inače radite i to je apsolutno sve što je potrebno kosi da i u nedeljama koje slede izgleda fantastično, a pre svega obnovljeno i zdravo!

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group